måndag 8 juli 2013

Housewifedagen

Hade en sådandär duktig dag på tisdag. Orsaken var kanske att min mega rabarberhög på balkongen höll på att torka bort i värmen, så det måste göras nåt av den! 

Också oreganon hade torkat färdig och ville ha bort tidningarna innan barnen slängde ner dem från balkongen, typ.

Så tadaa:
 och mera får jag nog klippa ner imorgon. Hoppas det smakar nåt också!

Det var inte egentligen planerat, detta med barnarbetskraft, men då han så gärna hjälper till. Så han fick packa en påse med rabarberbitar för vinterbruk. En och en stoppade han in dem i den stora minigrippåsen.
 Medan denna pratade och pratade och pratade om sina härliga djurbilder. Alla hade gift som defensmekanism. Och den ena sög blod och den andra högg med bara EN stooor tand och den tredje sprang tvåhundra kilometer i timmen fast den var stor som en myra.
 och jag kokade en sats till med rabarbersaft då den första tog slut (tänk, jag har hittat nåt som duger till familjen, gjort av rabarber!!). Denna har också hallon i sig, förutom lite jordgubbar, för jordgubbarna tog slut. Det blev väldigt gott igen. Perfekt för utfärder om man blandar saften färdigt i en flaska och ställer den i frysen en timme innan start (och sedan in i kylväskan). Härligt att drick ISkall saft med små isflingor i då man sitter där i solskenet. Älskar de snygga små flaskorna också! Köpte en större senast jag var till butiken också, rabarbern kan snart skördas av igen..
 Av de silade saftingredienserna "slängde" jag ihop en paj också. Den blev också jättegod då jag hade tillräkligt med socker till saften denna gång. För första gången gjorde jag ännu ett sådantdär prydligt mönster på pajen. Kändes väldigt husmoderligt på nåt sätt. Och också sambon kunde för första gången äta rabarberpaj utan att spotta ut någon surare bit. Det kändes stort. Han avskyr alltså rabarber.

 På kvällen provade jag ännu min idé jag kom på dagen innan då jag funderade på vad jag sku hitta på med Trapps trasiga byxor. Han är ännu så ung att man får använda form och färg på hans plagg utan att han sedan vägrar klä på dem..

Så tadaa- lite annorlunda lappning.
 Första ugglans fötter försökte jag också sy med maskinen, blev till ingenting! Så tog nålen i vacker hand och broderade följande par fötter, alltså de till vänster. Mycket bättre resultat! Jag tycker de blev rätt söta!

Som bonus får ni ännu se vilka jag träffade senare på kvällen då jag gick för att vattna.Ett sött par i dammen.
 och hur fint det är då lamporna tänds.
 Ja och så ännu vad jag släpade hem från Blåbärslandet dagen innan. Utstickande från vagnen, i buss och metro. Fick en del positiva kommentarer av likasinnade, it takes one to know one. Detta är nu bara en liten svaghet, detta med att älska trä. I synnerhet slitet, mjukt, drivved. Till minne av vår fina utfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)