tisdag 17 december 2013

Parkkväll nummer två

Först var man då inte i parken på typ hela hösten, så var man där två kvällar i rad. Förra veckans onsdag var det dags för traditionella julstigen på området. Från Viks kyrka till parken gick ett gäng människor med ljus och lyktor. Vi kom hem tio minuter innan det hela drog igång så vi hann inte höra sångerna på torget, men vi mötte folkhopen mitt mellan de två ställena och följde med mot parken.

Tyvärr hade ju snön då smultit under natten och det var vått och mörkt..

Mycket mera människor än förra året, då det var grym snöstorm.

 Vi hade ett litet ledljus med oss.
 I parken mötte oss en överraskning. De hade dekorerat så väldigt fint under dagen! Fotografen var bara usel, tyvärr..
 Man fick korvar.
 Det sjöngs, delades ut godis, pepparkakor, varm saft och så var det julgranslotteri, förutom julstigen mellan buskarna prydda med julgransbollar och fina självgjorda lyktor av tomma aluminiumburkar. Längs stigen syntes fler lyktor och en massa tomtar. Fint! Det var ungefär lika mycket människor i parken som på vårfesten, och ungefär lika vått väder faktiskt..
 Men det var roligt att vara "hemma" igen och träffa lite bekanta. Har ju saknat alla man träffat där under åren, har noll energi att träffa folk nuförtiden.

I parkhusets fönster fanns också det lilla magiska julfönstret som lär ändra sig lite varje natt. Bra idé och jättefint gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)