måndag 29 augusti 2011

Blomman för dagen

Eller purpurvinda, den går väl under båda benämningarna. Den blommade fint imorse, med åtminstone tre olika färgblandningar. Verkar vara så att det kommer en färgs blommor per frö. Men så öste det. Vräkte ner vatten. Så blommorna var inte så förtjusta i det. Inte jag heller för den delen. Vi var alla genomblöta då vi kom hem efter att ha hämtat Tripp från skolan. Då var vi endå klädda i regnkläder och stövlar, ha ha tyckte regnet och öste lite extra hårt. Skrattade riktigt åt eländet i nåt skede.

man ser inte färgerna på bilden tyvärr.
Klagade förresten hos muminmamman  igår att jag inte haft möjlighet att plocka svamp i år. Jag älskar att plocka svamp! Älskar att äta kanttareller eller trattkantareller (är lite dålig på andra sorter)! Har dock verkligen inte velat betala för dem heller.
Men så idag kom min fina pappa förbi med en påse svamp!! Så ikväll fick jag äntligen äta lite av "skogens guld". Jei! Eftersom jag lagt laxen att tina redan innan så fick det bli lax-lök-zuccini (har en massa från palstan vi måste äta upp)-kanttarell-pasta blandning. Gott tyckte jag och minstingen åtminstone! Fast urk för babyn som själv ska äta fisk. Hamnade ju tvätta hela ungen,byta kläder och städa köket efteråt. Men han som ratar färdigköpt fiskmat åt med god aptit.
nam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)