torsdag 11 april 2013

Elias

Oj så han väntat. Namnsdag.
Vi brukar fira namnsdagar, fast Trapp får fira andra namnet. Tripps tur var alltså igår. Vi tjuvstartade visserligen redan på söndagen då han tyckte att det var fel på alla sätt och vis att han hade namnsdag på en TISDAG, SKOLDAG.. Man hinner ju inte njuta då liksom. Så på söndag fick han en beyblade och så åt vi underbar sushi på kvällen. Tröttnar jag någonsin på den rätten?! Fast nu blev det utan lax denna gång.


Men tisdag, den riktiga dagen var alltså vardag. Med väckning och tvinga sömniga barn ur sängen. Iväg till skola och jobb. Iväg mot parken och klubben.

Lokkikerho hade tur. Just som de höll på att prata om vad det var för en flaggdag och förundrades över avsaknaden av flagga i parkens flaggstång traskade en man ur deras förråd med Finlands flagga under armen, på väg att hissa upp den till nästa. Stackarn, vilken publik han hade. Högt diskuterades det om vad han höll på med och att flaggan under inga omständigheter fick nudda marken.. och så tänkte det ju gå illa!
Vår lilla ledsna unge (för han fick inte sätta gul väst på sig och stå i raden med de han anser vara också hans vänner!) tyckte inte det gick fort nog att skyffla i av den nya snön i munnen med händerna. Så han lade sig ner för att kunna hugga i med bara munnen..
 Inte kunde man klaga på vyerna denna morgon! Underbart vackert med den nya snön som föll på måndagen! Flaggan hissades också upp och barnen fortsatte iväg på en promenad.

Medan Trapp var i klubben åkte vi med Trull för att plocka upp FB-loppissaker. Har ni kollat om ni har en fungerande FB loppisgrupp på ert område?! Helt super uppfinning ju!! Idag var det en oanvänd simbassäng, ett fint överkast till Trapp, en gratis lastbil och en så billig Plastos mopo att jag bara måste köpa den och donerade den sedan till parken i väntan på sommarens toddler-invasion och bråk över dem. Två euro. Det är ju ingenting.

Då vi promenerade hem flera timmar senare hittade jag bar mark intill ett av radhusstumparna här i närheten. Och blommor! Blommor! <3  Kontrasten till nysnön och snögubbsbygget vi just ägnat oss åt var iögonfallande stor..
På vår skuggiga höghusgård tror jag inte ens det växer blommor på sommaren. Men pojkarna var nöjda med snöbacken där fanns istället. Vi brukar aldrig hänga på vår gård. Den är usel rent ut sagt.

På eftermiddagen kom min mamma på besök. Så vi städade undan veckans stuff (var och sälja på loppis på söndag och huset hade förfallit då jag pysslat med prissättning istället för röjjande) och ställde fram lite gott. Ungarna var jättenöjda med sällskap och jag var glad att det blev som en fest. Man behöver ju inte fler än en gäst egentligen för att det ska kännas så! Tripp var dock sur då kvällen blev så kort och hon måste åka hem bara några timmar senare så han ännu fick öva på diktamen (istället för att leka som han hade velat). Så det var ju bra att vi firade lite då på veckoslutet också. Min kära. Elias.

5 kommentarer:

 1. Grattis till din Elias!

  Min med samma namn blev inte ihåg kommen, dålig morsa eller? Nå nej, vi brukar inte fira och jag har ingen kalender var det står namnsdagar. Men han fick ett kort av någon som har bättre koll på saker än jag.

  SvaraRadera
 2. Efter nio år har jag sidu lärt mig ungefär när den firas. ;)Ja och så har vi nuförtiden kalender på kylskåpsdörren. Och firandet av namnsdagar har nu bara följt med hemifrån. :)
  Ni har ju valt ett bra namn ni också!

  SvaraRadera
 3. Vad heter fb-gruppen i området där ni bor?
  Flyttar dit inom två veckor, ändå till bussens ändhållplats, och skulle gärna gå med i gruppen. :)

  SvaraRadera
 4. Välkommen! Det ser bra ut där på nya området! :)
  Viikin FB-kirppis heter gruppen.

  SvaraRadera
 5. Tack tusen! ^_^

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)