måndag 29 april 2013

Gammelgäddan

De gick ut på lördag eftermiddag, resten av gänget. Ringde upphetsade. Här simmar gäddor i ån!! Både jättar och små, i vår lilla smutsiga å som blir till ett gyttjit dike mot sommaren. Igår var de där igen, sambon försökte tom. fånga den med bara händerna (bara för att man kan..) och på kvällen gick jag ut med Trapp för att kolla undret själv. Vi följde ån från parken mot närbutiken och då vi kom till den lilla urgröpta "dammen" hittade vi dem. En låg alldeles stilla vid stenarna vid dammens kant och hade jag velat hade jag kunnat smeka den. Den struntade blankt i att jag stod en halv meter ifrån och pekade och förklarade högt för Trapp att den var där. Han hade lite jobbigt att fatta hur man ser under ytan liksom. Men till sist såg också han den, gammelgäddan, i präktig storlek.

En gädda

Här följer han upphetsat sin vattenballong han fick slänga i uppströms mot ett löfte om att själv plocka skräp på områdets talkodag.
man sku ha kunnat röra den hur lätt som hellst
ett öga under vattnet, men den måste nog ha sovit så stilla som den var. Ganska säker på sig själv. Där lär ha varit en hög med barn tidigare som försökte meta upp dem därifrån..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)