måndag 15 april 2013

Övning ger väl färdighet?!

Han har ju haft balanscykel sedan han var tre, Trapp. Då vi hittade en som han med nöd och näppe räcktes ner till marken ifrån.. Han är ingen jätte precis, ingen av dem är ju det. Det har aldrig varit några problem med den, han älskade "prätkän" från första stund! Åkte hårt och bra.
Men att trampa. Med pedaler. Nä-ä. Det har han inte förstått sig på, alls. Inte med trehjulingar, parkens cykelkarusell eller med trampbilar. Fötterna har åkt fram och tillbaka, fram och tillbaka och inte runt, runt som de ska.
Nu fyller han ju sex i Juni. Ska börja i förskolan i höst. Och jag känner på nåt sätt det är dags att lite aktivare börja träna. Så vi letade fram den minsta cykeln med "skuffstång" och satte igång hårdträningen på söndag. Det lönar ju sig att passa på medan man ännu har vinterhalare och vantar på som dämpar vid eventuella fall liksom, hördes mitt pepp-talk.. Ja och så lovade jag visst ett besök till Hoplop om han lär sig cykla med två hjul.

Så då det slutat regna på lördag kväll, efter farföräldrarnas uppskattade besök, begav sig hela familjen ut på gården för årets första (blandade) hjultur.

Stön och suck. Suck och stön. Och väldigt, väldigt ont i armen av att hålla i den blivande cyklisten (tror jag försträckte den för någon månad sedan och har sjukt ont hela tiden annors också). Men hej, åtminstone kan han bromsa!

Idag sku vi prova på nytt. Jag bestämde att han får börja med 16 tums cykeln istället. Man hamnar ju trampa så himla hårt med den minsta och så kom ju knäna nästan i hakan. Så vi (nå sambon för en gångs skull!) monterade en skuffpinne på den också.
Och vet ni vad. Jag tror jag kan säga att han kan det där med att trampa nu! Fötterna slant inte alls lika mycket bort från pedalerna idag som på lördag! Ett par gånger släppte jag tom. för en meter eller så innan det började wobbla för mycket (då han misstänkte att jag släppt). HURRA! Nu är det då bara själva cyklandet utan hjälp han måste lära sig innan det blir shortsväder. En ny hjälm måste han också få så fort som möjligt! Denna sitter alldeles för högt och dåligt nu! 
Tripp tog också ett steg framåt idag! Köpte en ny (begagnad) 24" cykel förra fredagen. Då ansåg han nog att den var alltför hög. Men idag frågade jag om han inte vill prova den på nytt, och så gick det ju hur bra som hellst! Livsfarligt såklart bland bilar och folk och staket som kommer lite för nära inpå (bara en bit lossnade dock från cykeln under de fast hur många fallen). Men ungen var nöjd och jag likaså! Nu hoppas vi bara att ingen stjäl dessa från vårt förråd! Hamnade ju ta bort handbromsen på Trapps röda då någon stal några bitar från den förra året. Idioter! 3 kommentarer:

 1. Oj vad duktiga pojkarna är :) Kram till er alla från mig och töserna, i sommar kan vi cykla alla tillsammans någonstans (bara jag hittar på något säkert tryggt sätt att få babyn med...). :)

  SvaraRadera
 2. Du får rigga upp en hängmatta i cykelvagnen. ;)
  O ja, det början kännas som att det kanske blir nåt av detta. :D Hurra! Men vet nog inte när jag vågar släppa ut honom i trafiken. Vi är ännu på stadiet "vänd huvudet långt bakåt när du pratar fast du kör hårt framåt". ;)Men han gör framsteg! <3
  Tänker på er hela tiden, ni måst komma och provsitta vid bordet! Fast det är lite högre än det förra.

  SvaraRadera
 3. I have read so many content regarding the blogger lovers however this paragraph is
  actually a fastidious paragraph, keep it up.

  my web-site ... squeeze page design

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)