tisdag 6 januari 2015

En skidtur

Den 30 kände jag mig såpass ok att jag orkade tänka på att gå ut. Visste att snön var på väg att smälta bort och ville att Trapp sku få skida, ja hade ju själv också lust! Så grävde fram hela faderullan från förrådet, provade skidpjäxor och värmde glögg till termosen. Så begav vi oss ut i lätt fallande snö.

Den lilla fick ännu välja om han ville skida eller åka. Valet var lätt verkade det som.. Så packade skönt om honom och knöt fast snöret kring magen.
 Den äldre fick skida själv. Men pjäxorna var på tok för stora och skidorna var mycket längre än förra gången han skidade. Så fötterna vinglade okontrollerbart och det var ett enda fallande hela vägen. Han var så arg! Låg där och väste fula saker på marken.
 Men så kom vi fram till palstan (inte ens en kilometer ifrån huset) och hade paus. Varm glögg och fina pepparkakor gjorde alla gladare och snällare.
 Kollade om allt var ok på palstan. Såg harspår överallt, de hade också vilat inuti kojan. Tyckte det var rätt sött. Men var mindre glad att de gnafsat i sig av hallonbuskarna..

 Så vände vi hemåt igen. Trapp kämpade tappert. Hatade alltihop men talade inte ens om att ta av sig skidorna.. Nästa gång (hoppas innerligt det ännu kommer fler chanser!!) tar vi ett annat par (nya, begagnade) skidskor och hoppas på bättre stöd kring foten! För han har nog alltid varit den som så gjärna gett sig ut i skidspåret med sin mor.

Den lilla däremot. Ja han tog plötsligt och somnade där bak. Ganska sött då det hade börjat regna och allt.
 Man sku inte alltid tro att han är fyra år. Min sötnos.
 Så vände vi inne. Bytte lite kläder och åkte iväg mot Malm. Gick till butiken för att köpa nyårsmat och så passade vi på och fuskade med middag från mäccen. de var nöjda fast det blev sent.
Nu hoppas jag bara det verkligen ännu kommer mer snö och passligt före för vintersport! Det är ju så roligt med lite olika sådana!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)