torsdag 1 januari 2015

Julafton

HA, är här redan! Julafton! 

I år var det dags att fira med svärföräldrarna. Vi har haft ett vartannatårsystem hittills för att det ska vara jämt. ALLA vill ju självklart fira med våra underbara barn. Hih. Nånej, men som första barnbarn i släkten är det ju roligt att följa med barnens glädje! 

Sambon och ungarna hade åkt till Esbo redan den 23. Jag hade då inte ännu varit färdigt på juluppköp. Var ännu väldigt trött och sjuk och röstlös. Gick till doktorn på morgonen för sjukledigt och lyssna på lungorna. På eftermiddagen släpade jag iväg mig till Östra centrum. Huhhuh. Köpte nog bara det allra nödvändigaste, resten fick vara. Det skulle nog bli bra endå! 

På julafton kom sambon och hans bror och hämtade mig tvåtiden och så åkte vi iväg i den tungt fallande snön. Ena vindrutetorkaren funkade dåligt och man fick bara hoppas att vägen ännu låg där framför. 

Vi kom fram helskinnade och fick sätta oss till bords direkt.

Svärmor hade tydligen blivit smittad av oss veckoslutet innan och var ganska svag och hes hon med. Hon hade bara fått en mycket värre hosta än vi, och slutligen gick också hon till läkaren (då hon borde ha gått på jobb på mellandagarna) med luftrörsinflammation. Jeejee.. 
 Så bestämde sig Trull helt själv för att ta en liten tupplur. Tripp höll på med sitt och Trapp höll på att gå i bitar av nervositet. Han fick läsa en av böckerna jag hade tänkt läsa innan jul men då inte kunde pga. röstlöshet. Det råkade vara samma som Linn tipsade om. Miljoner Biljoner julgubbar.

Så kom han. Äntligen. JULGUBBEN. En riktigt trevlig gubbe som varit med förr. Spännande som bara vad,men på ett bra sätt i år. Alla vågade hjälpa till efter lite pushande.
 De vågade tom. gå på bild. I famnen! Trull satt tom. kinden mot kinden till sist. En ganska modig en må jag säga!
 Så började presenterna slitas upp. Han blev helt överförtjust i sin nya "kapula" till wiin. En röd Super Mario kapula!
Minecraft och Ninjagolegon. Ett nominationsmycke till båda de äldre då de alltid gillat mitt. Plus en massa, massa, annat!
 Och ja, telefonen och nycklarna var verkligen hett uppskattade!! Nu går han omkring och fotar och filmar med den också. Nu är jag den enda som inte har en smartare telefon.. Heh.
 Jag var med. Filmade mest då sambons kamera tar så mycket bättre bilder.
 De fick en wiiU de talat om länge. Det var dags för en ny efter många år av väldigt flitig användning av den förra.
 Svärfar fick en rolig helikopter. Den var snygg! Tyvärr flög den bara inte efter den första provflygningen så han var lite besviken. Som tur fick han den utbytt efter julen till en mindre och lättare. Denna hade ju kamera och allt.
 Tripp var så glad över hans nya scootti. Tyckte det var ljuvligt att han var så tacksam över de nya kläderna också. Allt han fick gillade han! Men kanske mest strumporna med panterfläckar och zebraränder han önskat sig längs med hösten. De äkta crocsen satt också perfekt och dem bodde han i längs hela veckan!
O sova gick vi först mot morgonnatten. Lite väl sent enligt mig, men här går vi inte enligt vad jag vill, det är bara att tänka så och glömma stressen. I år gick det annors rikgit lugnt och skönt till fast vi var tio i huset över natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)