måndag 6 augusti 2012

Båtsemestern 2012

För det har legat hundrtals bilder i sambons och min kamera ett tag nu. Men nu, nu har jag bläddrat igenom dem, lett och skrattat och valt ut de jag vill spara för att senare drömma mig tillbaka till den regniga sommaren 2012. För sommar är sommar vare sig solen skiner eller det är blåsigt och kallt.

Vi startade  på söndag kväll den 15. O det öste då vi kom till hamnen på drumsö där svärföräldrarnas båt ligger i vattnet. Planen hade varit att åka till Jussarö men eftersom det lovats "fel" vind, hamnen ligger mot rätt öppet hav så blåser det därifrån gungar båtarna häftigt vid bryggan, så åkte vi istället mot Porkkala skärgård till Grynnan. Ön som är Båtklubbens är rätt liten och består till stora delar bara av berg och klippor så vid regn är det inte en mycket rörlig ettårings dröm ö precis, det är halt som bara vad!
Liten kvällslur i mummis famn efter första förskräckelsen över att vara "instängd" på en båt
 Följande dag regnade det. O regnade. Men vi var vid gott humör och halkade omkring på de hala bergena med regnkläder och stövlar. Till och med sambon köpte sig ett par snygga stövlar innan vi åkte iväg, han lärde sig sin läxa efter den regniga veckan på landet. Han har alltså hittills inte ägt ett par. Hans Haj stövlar är förövrigt mycket bekvämare än mina. Måste kanske åtgärdas i nåt skede.

Det var bara vi och öns värdpar på plats. Men vi fyllde bra ut bryggorna då det metades.. Båten, svärföräldrarnas sommarhem, ser ni bakom gänget.


Den lilla gungade lite i stormen med mummi.

Jag fick inga fiskar men bongade en intressant fjäril istället. Baktill under vingarna var den röd.

Ön var full av dessa nyfikna småttingar

På kvällen badade vi bastu med sambon och jag tog årets första dopp i det kanske 14 grader kalla vattnet.
 På tisdag sken solen. Varmt kan man dock verkligen inte säga att det var. Vinden var hård och isande kall och det var nog bara för fåfängans skull man tog av tröjan för att lapa lite sol i någon vindskyddad grop. Men solen gav oss genast gladare miner!

Farfar hade köpt en leksak. En uppblåsbar kanot. Rolig i den lilla skyddade "lagunen" men hade man varit på öppet hav hade man inte haft minsta lilla chans att styra. En liten vindpuff och man flöt iväg. Men jag mindes hur roligt det är att paddla. I denna lönar det sig dock bara att ha simdräkt på, man blev dyblöt av vattnet som rann ifrån paddeln.
Mina män på klipporna
Där den minsta sedan tog dagens andra lur som varade i flera timmar. Bärbar dyna, mycket praktiskt!
Under tiden hann jag tom. läsa på en tidning i lugn och ro. Härlig lyx!
Trapp hittade en passlig klättringssten där han klättrade upp och ner en lång stund innan han plutade ner i vattnet med benet. Då var det inte så roligt mer. Vattnet var ju ISKALLT!

På fastlandet några km längre bort regnade det hela dagen. Man såg ridån av vatten, hörde åskan och såg blixtar. 

På kvällen blev det familjebastubad och jag kom på den goda idén att ta den lilla bassängen med i det stora tvättutrymmet. Där trivdes de två yngre medan den äldre badade bastu och doppade sig i havet turvis med någon av oss föräldrar.  Bastun är rätt nybyggd, fräsh och fin! 

Bryggan som tar en till det isande havet. Det var inte många sekunder man klarade av där.
 På onsdag blev det en liten tur till Ingå gästhamn för att fylla på vatten- och matförråden. Fast man försöker vara sparsam med vattnet i tanken så går det ju nog åt en hel del till sju personer där en ännu använder blöja och matas med absurda mängder mat..  Det var förrästen det värsta på resan. Att tvätta Trulls bak. Han fick nåt fel av del lilla toaletten, HATADE den från första stund. Svärmor klädde i något skede av sig allt utom underkläderna då hon tog sig an jobbet. Han kämpade för sitt liv, med all kraft den lilla kroppen har. Sprattlade,sparkade och SKREK så det rang i öronen på en.Efteråt fick man torka av bajsvatten från väggar och golv då han lyckades spritta av det överallt i sin kamp. Grannbåtarna måste ha undrat varför vi slaktar barn då det var rumptvättsdags. Huj!


I ingå mötte mamma oss och bjöd oss på glass i hamnen medan den minsta sov och de andra pysslade med sitt. Årets första lösbollsglass. Vitschoklad och jordgubb tror jag det var jag åt. Mycket gott!


Efter butiksresan,Kaffe och ärter på båten, kamp med septins lock (öppnaren förvrängdes och vi tänkte inte alls få upp den för att tömmas i hamnen) och ännu takeawaypizzan från Delta café var vi redo att fortsätta färden mot Barösund och Älgsjö hamn.


2 kommentarer:

  1. Fantastisk fina kort och verkar ha gått bra. Därtill fina naturuåålevelser. Superfina kort!!!

    SvaraRadera
  2. Ja det gick nog bättre än jag tänkt mig. Kunde ju som sagt inte ens ta ett lugnande glas rött på kvällarna. ;) Några dagar var nog nerverna lite spända men så var det bara att svälja och ta en liten paus för att inse att vi nog ändå har jätte tur som har mor-och farföräldrar som verkligen VILL vara med vårt vilda gäng. Det är inte alla som har det.
    Bilderna är lite blandade, det är både av mina och sambons. Den med "fotografiska ögon" ser kanske skillnaden, han har en mycket proffsigare kamera. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)