söndag 19 augusti 2012

Lastenfestarit och picknick

I år var vi ute i god tid! Hoppade på bussen och bytte till ungarnas glädje till spårvagn halvvägs. Mycket smartare sätt att komma fram till Hesperiaparken än det sätt vi tidigare år kommit dit med. Vi hade dessutom tur och det kom genast en spårvagn som också var låggolv! Promenerade fram till festivalområdet och kollade lite på utbudet. Där var polisbilar, brandbilar, cirkuspunkter, ett tält där man fick prova på instrument, bokbussen, och en massa andra små tält. Hann inte riktigt se på allt då det främst jagades ballonger ( vi kom så sent förra året av vi blev utan) och funderades på hurdant godis vi sku köpa (det blev tuttslickepinnar och meterlaku).
Någon ny sorts "laku", en orm! 

Så kom det vi främst ville se, Sås & Kopp!


 Tyvärr kom också regnet då deras konsert började. Men vi var förberedda med regnkläder och bytesstövlar till den minsta så det var inte hela världen. Lite drog det ju nog ner på feelisen då ballongerna släpade längs marken av vattnets tyngd, men barnen tror jag inte stördes nämnvärt. Pojkarna dansade glatt omkring tills den minsta fick för sig att bara springa iväg..

 Sen var det dags att gå till mammapappa-picknicken.  De hade som tur valt ett ställe under täta träd så det gav lite regnskydd, men nog blev filtarna rysligt fula av all lera som följde med barnens skor.

Vi bjöds på en hel del gott! Smörgåsar, saft, Hipps fruktpuréer (ja de gillade alla dem och där var inte så många babyn så de fick ta av dem), bananer, härliga små cupcakes (ni kan säkert gissa att de försvann med väldig fart!), kaffe och té för de vuxna och så fick man ännu reflexer.

Frestande godsaker.. "Bara eeen sista" hörde man en hel del av bland de små gästerna.

Sås eller kopp kom och lottade ut skivor. Tyvärr hade vi inte turen med oss i år (förra året vann vi både en skiva och en blus!) men vi har väl kanske redan de flesta skivorna annors också. :) 
 Efter lite trevlig (inte helt stressfri..) samvaro var det dags att börja gå mot stan för att hoppa på metron innan vi bytte till bussen som tog oss hem.
Både spåraturen och metron gillades av alla de små. Roligt med billiga nöjen! 
Tack för en trevlig dag!! Roligt att se lite bekanta (och nya) ansikten. Den lilla "hunden" (hade honom i sele med band) gjorde dock att jag hade lite svårt att börja prata. Man får nog ha ögon i nacken också med honom, vår rymling..

8 kommentarer:

  1. Trevligt att träffas. Min son funderade nog över din lilla hund;) Men Axel var så stillsam, kanske man alltid skall dra nr dagsvilan och vakna till stoj och glam;)

    SvaraRadera
  2. Han frågade duktigt om det är för att han är en smitare. :) Ja man kunde ju ha fått helt fel uppfattning om den stillsamme med stora, oskyldiga ögon. ;) Han visade verkligen den lugna sidan! Du kommer nog inte att ha tråkigt på nästa pickninck!

    SvaraRadera
  3. Tänkte precis med din puky-cykel. Trull fyller ju snart år, kan du inte be att de skramlar till en sådan cykel. Det mesta i leksaker/kläder har ni väl?

    SvaraRadera
  4. Han fyller ju först 30 september..så en tid kvar ännu. O sen börjar det väl så småningom vara slut på cykelväder tyvärr. Men ja, vi får väl se. :)

    O ja, det var trevligt att träffas igen! :)

    SvaraRadera
  5. Nå ifjol hade det varit cykelsäsong till början av januari, då första snön kom;) Vi började ju cykla ute med Axel och William i april, före det var det full fart inne:)

    SvaraRadera
  6. Vi valde högholmen istället. Hade först tänkt komma men har inte gjort något tillsammans med syrran ännu i sommar så det blev djuren istället. Men kanske nästa år då. :)

    SvaraRadera
  7. Ja jag undrade lite var ni var, men det var flera andra som inte heller var på plats fast de brukar, tänkte att kanske vädret inverkat. Vi har hela sommaren tänkt besöka högholmen men än har det inte blivit av. :/ Kanske man ännu sku komma iväg innan det blir för kallt.

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)