söndag 19 augusti 2012

En lördag

Första lediga dagen efter skolveckan. Ska vi säga som så, det släpptes lite ångor.. Men jag försökte ha tålamod och vara en förstående mor, det är ju faktist en stor omställning efter en helt ledig sommar! 
Så tog han slutspurt på sin krysstabell, den stora. 10 kryss fick han samlat på en dag! Tömde diskmaskinen, förde rosk, städade lite och vattnade palstan med mig. Då hade vi tumistid, för första gången på evigheter. Han har inte precis hängt på palstan i sommar så det var roligt att ha honom där och visa lite runt. Han plockade hallon och åt blåbär, jagade myror och lekte med vattenbaljan. Dyblöt cyklade han sedan hem för att få sitt pris, beybladen som varit i skåpet redan en tid, beställda från Kina (för det finns iiinga bra här i Finland). 

Hann dammsuga lite medan de andra gick till närbutiken. Sprayade lite tallsåpa på ohyran på mina blommor. Klockrankan har vuxit bra,den gillar de inte! 

vi fuskade lite och fyllde ämbarna med vatten med slangen och så kunde man bara doppa vettenkannan i vattnet för att fylla den. Men han var nog chockad över att det sku vattnas sååå mycket.

Beundrade avundsjukt den gamla farbrorns zinnior. VAD gör han med dem? Mina, som jag endå  förkultiverade och gödslade och vattnade och skötte om, är pyttesmå och bara någon enstaka har slagit ut i blom. Han sa att han sår dem på friland. Varför är de då sådanahär jättar i full blom?!! Orättvist! 

Hans granne har också väldigt fina blommor! Är det kanske mer skyddat här?! 

Här är priset för denna månads jobb. Han är nöjdare än han ser ut på bilden. Klockan var redan mycket här och det ser man på påsarna under ögonen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)