måndag 27 augusti 2012

En helg

Ja eller vi tar det från fredag..
Hade packat ner korv och majskolvar, redo för grillning med bekanta ansikten och skönt solhäng, i parken. Men nej. Parken hade stängt. Ingen grill alltså. Ingen i parken heller för den delen. Blaah. O jag var hungrig men visste att barnen inte sku följa med hem snällt och äta då vi nyss kommit ut. Så jag tog till plan B. Bollgrillen var ännu på palstan sedan midsommarn. Kol och tändvätska likaså. Så vi promenerade ut till palstan istället. Alla var nöjda.De plockade blommor på vägen och allt var frid och fröjd. Försökte ringa till en av Trapps kompisar också,men de svarade inte. Synd. Han har börjat i dagis så vi ses inte så ofta mer. De bor helt intill palstorna.
Vi drog upp lite förrätt i form av morötter medan jag kämpade med grillen som inte ville tändas.

Fattade inte att den helt enkelt är trögtänd, har inte använt kol innan.

Plockade bönor medan vi väntade. Första omgången för i år. 

Dessa två höll sig sysselsatta med att äta upp nästan alla buskblåbär.Det var första gången de fick äta av dem. Hade täckt över med duk då jag märkte att fåglarna igen tänkte äta alla bär innan vi ens hann smaka..

Så var det lunch. Också den lilla har nu lärt sig gilla majs. Han gnager den så fint och noga.
 Så sku vi gå till bussen via ute wc:n. Då märkte Trapp att hästarna var ute i hagen. Hade inte sett dem på länge. Så himla fina!! Fick lite smeka den ena på mulen. Det var länge sedan. Sku ha sådan lust att prova rida igen, för första gången på typ 17 år. Men tyvärr, inte här åtminstone. Timmarna är ju helt galet dyra!!

Så hämtade vi Tripp från skolan, med ett stycke dyblöt unge (trots galonbyxor). På kvällen  efter att sambon slutat jobba så åkte de allihopa iväg med farfarn till farföräldrarna i esbo. Jag säger bara -L Y X!  Ok, så första kvällen gick åt till att storstäda, men på lördag var jag hela eftermiddagen och kvällen på palstan. Hade egentligen tänkt vara där "bara en stund" för att hinna också med annat. Men hallå, man hinner ju med det sen då allt dött för vintern! Så jag klippte gräs med fart (sådan fart att jag försträckte axeln), lagade en ny hallonbusksdel och flyttade hallon, ränsade och njöt. Oooh. Så. Skönt.
komposten är fint kamouflerad nu! 

Ett par zinnior har slagit ut

och fjärilskrassen som är så jätte, jätte fin! 
 På kvällen bet jag sedan i det sura äpplet och rensade i mitt klädrum man inte kommit in i på en tid. Det har varit fyllt av loppissaker och stuff som bara slängts in i rummet, samt högar av kläder på golvet. En liten del kunde jag tom. göra mig av med. En hel påse åkte i soporna (gamla,gamla kläder ingen vill ha) och en påse får åka till loppiset sedan den vackra dagen jag får ett bord hyrt. Hamnar väl gå flera gånger för att bli av med denna mängd saker..Det tog halva natten, men nu är det som ett nytt rum! Idag kunde tom. Trapp leka där ifred för lillebror. Jee!

På söndag var det dags för min kusins födelsedagsfirande i Kyrkslätt på deras landsställe. Helt konstigt att sitta vid "ungdomsbordet" och hinna prata! Dricka kaffet innan det blev kallt och äta utan att någon tar eller lägger nåt till från/på min tallrik. Och på hemvägen satt jag på frambänken i pappas bil! Det händer inte ofta!
Av min moster fick jag lite björnbärsbuskar och vi åkte sedan direkt till palstan för att plantera dem med pappa innan han förde hem mig. Hoppas de gillar flytten!

Mösse spanar. En annorlunda födisbild. ;)
Så var det kväll. Slut på helgen. Men då de startde hemåt så sent så passade jag ännu på att springa en tur. Eftersom det var ljust vågade jag mig in i skogen där jag inte varit på en tid. Backarna där är nog häftiga, minns att jag ju i början knappt kunde GÅ uppför dem. Nu springer jag ju "lätt". Röd och flåsig, ja visst, men det känns bara bra! Så sprang jag ännu via åkrarna där kossorna går. Nu var där tusen och åter tusentals gäss på åkrarna och vilade. Kändes mäktigt. Att flocken började där fem meter ifrån mig. Kacklandet. Men jag tror de var trötta för de bara tittade på mig lite försynt, blev inte alls rädda.
Då jag kom hem hade det ändå gått såpass länge (det blev en närmare 9 km länk tror jag) att den lilla redan somnat. Uj så dåligt samvete jag fick att jag inte varit här då han kom hem. Tydligen hade han varit ledsen och sökt efter mig. O jag var ute och springa. :( Men nå, det behövdes för att orka med vardagen igen. Fick endå umgås med honom som vanligt på natten.. Men det gjorde inte nåt nu. Det var ju knappt så man ville låta honom somna ifred. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)