torsdag 30 augusti 2012

Om att slösa pengar

Ja igår var en sådan dag. På morgonen åkte jag till Malm efter att ha fört Tripp till skolan. Köpte ett till par jeans till honom från Kappahl medan de ännu har sin kampanj (-5€). Så råkade jag hitta ett par små Viking goretex för -50% i rätt storlek för den lilla med slitna (och just då våta skor). De var dessutom i så fin färg att de nu fick komma med hem fast jag tänkt låta honom gå i stövlar hela hösten. Men tänk nu, sista lilla typen man får köpa löjligt söta pikusmå skor åt. Fast det blev nu i storlek 23 redan, känns lite sorligt.

Kom hem och tog de mindre till parken. Den lilla rastade taxen samtidigt. En bekant syn på nåt sätt. Inte den första lilla som gillar att ta ut den svarta hunden..

Så hämtade vi Tripp från skolan lite tidigare än vanligt och åkte till Östra centrum, eller Itis som det ju nu så hippt heter nuförtiden. Tripps sparkbräde gick sönder i förrgår just som han för första gången åkte ordentligt med den (min systers gamla, metallen gick helt enkelt av) och nu sku vi hitta en ny. Gick till banken och lyfte pengar åt båda de äldre som de sedan fick köpa var sin med. Gick igenom alla butiker, provade och hade oss. Grälade och gnällde. Suckade och svettades. Han sku ha en trickbräda men hittade ingen, säsongen var tydligen över. Så han valde en vanlig. Gick lycklig ut på gården. Blev retad av de andra. " Den där är ju heeelt sk*it, det är ju ingen scootti". Blev väldigt ledsen. Såklart! Men som tur var han ändå själv nöjd över den och kom tom. ensam hem från skolan idag för första gången för i höst för att fort komma iväg ut på gården med den. Helt bra kan man hoppa också med den, men kanske han till födelsedagen (i slutet av oktober) borde få en sådan han önskar sig. Om vi sku råka hitta en till ett hyfsat pris. De verkar vara dyra, de riktiga trickbrädorna. Men jag tror det bara är bra att öva sig på denna först.


Vi hängde också på gården för att se hur det gick för Trapp som också hittade en han var nöjd med!
Fyllde tex. brunnarna med lite stenar. (Obs. Kolla nu de fina skorna! )

Trapp förvånade mig och hade inga problem med brädan. Han bara susade fram! Hittade snygga hjälmar åt dem i Stadium, vi gillar inte riktigt svart i vårt hushåll, som de flesta sådanahär hjälmar är. 

4 kommentarer:

  1. Tycker du gjort riktigt fina fynd!

    SvaraRadera
  2. Säkert lyckliga killar. Och fina skor!

    Jag gick i Borgå på loppis idag medan gubben var och kollade synen, fyndade ett par goretex 23:or åt Axel för 1 euro och ett par Batman gummistövlar för 2 euro! En fleecerock för 1 euro. För en gångs skull hittade jag något, billigt och i fint skick.

    SvaraRadera
  3. Fina fynd, gillar speciellt hjälmarna! Men så tråkigt när de andra hackar ner på nya inköp. Det är inte lätt att vara barn!

    SvaraRadera
  4. M- tack. :)
    V- Tja, den större är ju inte längre särskillt lycklig tyvärr då de andra retas. :( Men du har ju haft riktig tur du med dina fynd! Jag har inte kommit iväg på loppis på alldeles,alldeles för länge tyvärr.
    Mia- Ja hjälmarna var fina! O Trapp har så superfint lärt sig detta med hjälmanvändning att han BER om den då han ska åka (med cykel eller brädan). Tripp är lite motvillig då han åker bräda, ingen annan på gården använder ju hjälm (inte heller då de cyklar :( ). Men tänker han verkligen börja göra tricks får han nog vackert finna sig vid att ha den på huvudet!
    O nej, det verkar ju bara bli värre och värre att vara barn! Ajaj så det gör ont i hjärtat!

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)