söndag 5 oktober 2014

Min finaste, fyra år!

Den 30 september var det dags. Dagen han väntat på. Då det gått fyra år sedan natten då han valde att komma ut, med fart!

Den snällaste, så omtänksam och empatisk. Han som älskar djur, att vara ute, att pyssla i trädgården och äta av allt man får därifrån. Han som står upp för mig då alla andra är elaka och ger de mjukaste kramarna. Han som är glad för de enklaste små sakerna i livet och går omkring med ett leende på läpparna.

Hur får man dem att hållas så?

Snodde en idé av ett dagisbarn. Då dagislivet drog igång i höst hade hans mamma pysslat armband åt syskonen, så de kunde "bära med sig henne". Nå jag tänkte göra lika. Men lade dessutom in en fjäril per familjemedlem, så han bär hela familjen med sig. O denhär satt jag då och pyssla långt in på natten innan jag kunde lägga mig.. (Här är den ännu inte riktigt klar, har inte klippt bort de för långa snoddarna än)
 Trapp fick ett 3D kort till födelsedagen som Trull varit väldigt avundsjuk på. Så tänkte att jag ger också honom ett. Hittade ett väldigt sött med grisar på tidigare i höst. Men. Så såg jag detta någon dag innan den riktiga dagen, och kunde ju inte låta bli. Det hade ju allt han gillar på sig. Djur och traktor! Och Blixten tarror på baksidan.
 Blixten papper. (Har jag sagt att vi igen har en sann Blixten fan här i huset?!)
 Råkade hitta superstora, fina och tillräkligt billiga rosor så han fick en bukett också!
 Och för första gången (säkert någonsin) hann vi sjunga till honom då han ännu sov! Oftast vaknar ju barnen långt innan en själv, men nu var det vardag och han råkade inte vakna till väckarklockan, och inte ens till det att jag väckte bröderna som låg tätt intill honom. Och så fick vi väcka en liten yrvaken och mycket förvånad fyraåring. Mamma varför väckte ni mig? Mamma varför överraskade ni mig? Mamma varför?!! Han har ju så otroligt mycket frågor för tillfället. Så sött!
 Och han fick en Blixten han inte hade. En traktor på en släpbil. Smycken och kläder. Och var så glad så glad.
Men eftersom vi alla hade en vanlig vardagsdag framför oss så fick vi sätta lite fart på och äta morgonmål. Men det var ett godare morgonmål än vanligt åtminstone!
Hade kvälltur och kom alltså hem rätt sent. Men mamma var snäll och ville hälsa på på riktiga dagen. Så hon kom förbi med paket och vi bjöd på kaka och gott, före middagen! Visst blir det festligare om man redan har en "riktig" gäst på plats! Han gillade tyvärr inte kakan, men nog att blåsa ut ljusen. (O kolla nu den nya blusen! Hade kollat på tvättlappen på ett barns blus på dagis, visste ju att han sku älska den!) 
 Och innan hon körde hem var hon ännu så snäll att hon körde mig till närmaste Mäc för att köpa födismiddag! Den lilla firaren hade ju egentligen haft en mycket enklare önskan då jag frågade honom tidigare vad han önskade sig som födismiddag.
Vad vill du äta?
Potatis!
Nååå, vad annat?!
Broccoli!
Ok. Nå finns det ännu nåt?
Gurka!!
Men ja. Så fick bröderna honom övertalad till detta. Och så inte någon blir besviken åt vi nog potatis och broccoli (tillsammans med annat) följande kväll! Han bara älskar broccoli, gullunge!
Råkade finnas drakar av samma serie som vi hade fått av på sommaren, och de blev såå varmt välkomnade att det kändes som en bra födispresent det också!

Och jag tror det var en nöjd pojke som somnade på kvällen! Följande dag sku han firas på dagis med kex, en saga han fick välja och så ett kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)