onsdag 14 november 2012

Aamos dag hos läkare


För en tid sedan mindes jag att vi ju hade ett tandläkarbesök, femårskontrollen för Trapp, inbokat i November. Hittade inte lappen någonstans. Grävde en tid i gamla väskor och kassar och fann den till slut. Kollade datumet. Samma datum som hans ögonläkare, såklart.. Men tiderna hade några timmars skillnad och jag tänkte att vi nu fixar allt på en gång och hoppas att alla hålls vid gott humör den dagen.

Idag var den dagen.

Så efter lunch åkte vi iväg till hälsostationen. Hade preppat honom om dethär med den rörliga stolen. De brukar inte gilla den så mycket om det kommer oväntat (vissa tandläkare är inte så bra på att berätta vad som kommer att ske till barn..). Han klarade det fint och fick beröm för fina och bra borstade tänder.
Hans lillebror däremot. Han har tydligen tandläkarskräck. Det fick jag erfara redan då vi var till tandläkaren med Tripp för en tid sedan. Då var han helt hysterisk. Samma på hans försenade ettårskontroll, hopplöst! Idag satt han bara där med händerna djupt nerstuckna i munnen, tårar i ögonen och hade rädda ljud medan han ryckte till för varje litet ljud det hördes från maskiner och korridoren. Stackars liten! Hoppas han hinner mogna innan han måste dit då han fyller tre, annors blir det nog inte av. De är ju inte precis medgörliga vid den åldern heller..
Glömde ju vara paparazzi då Trull var så rädd.
 Efter tandläkarbesöket blev det en stund över innan sambon sku vara hemma och ta emot Trull. Så vi passade på och gick för att köpa "priset" då hans krysstavla var full. De har nog inte precis hjälpt till i hushållet på en tid men han har samlat på kryss av att ha haft lappen på ögat, varit snällt i klubben och ibland städat sina och lillebrors saker, bl.a. Och nu fick han ett par idag.
Det blev en gul/orange tjock,arg fågel från Prisma. De hade en massa nya med vintertema också.Nu drömmer han om dem från Starwars.
Skyndade hem där vi lämnade Trull med pappan som slutat lite tidigare för att kunna vakta busungen medan vi åkte iväg till ögonläkaren. Det vore omöjligt för Trapp att koncentera sig på sina viktiga uppgifter med den ungen i rummet..
För en gångs skull fick Trapp också vinka till den lilla i vardagsrumsfönstret.

Ifrån vilket man kan vinka ända till busshållplatsen. En viktig rutin alltid då någon går iväg!
 Den nya fågeln fick komma med och åkte i två olika bussar till läkarstationen på Mannerheimvägen.
Han fick bl.a. försöka ta i bilder i 3D förutom att berätta vad han såg på tavlan med figurer.
Fågeln satt i famnen hela tiden.

Medan vi väntade på att ögondropparna sku börja verka gick vi på café. Vi kom just i tid! Fem minuter senare stängde de.
 Synen hade blivit lite bättre igen. Någon rad mer såg han med vänstra (sämre) ögat. Så kämpandet med täckbehandlingen har nog lönat sig trots allt bråk den fört med sig!! I början såg han ju knappt översta raden!

Vi gjorde som den lilla pojken med de vidgade pupillerna ville och tog en längre, men roligare, väg hem. Här fick gula fågeln åka spårvagn in till stan.
 Där vi gick via den stora godisbutiken vid järnvägstorgets metrostation (hittade av min favoritgodis tuttifrutti i genomskinligt plast som jag drömde om då jag väntade Trapp men då inte hittade som lösgodis) och ner till metron. Rulltrappan ner var rätt spännande.

och så åkte vi till Igelkottsvägen där vi ännu bytte till det sista färdmedlet, buss.
Som jag sagt tidigare. Nog är det ganska härligt att bara rå om ett barn ibland! Att hinna prata och svara på frågor och funderingar, hålla i handen och ta saker i bara hans takt. Man glömmer ju nästan hur härlig han är då han spexar och härjar med bröderna..som då vi kom hem och hela kvällen var ett enda härjande (från allas sidor!). Men på tumis är han en helt annan, underbar typ. Mitt hjärta. <3 Min Aamos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)