fredag 30 november 2012

Dagen då snön täckte Helsingfors

Och det med besked!
Vi valde att inte ens gå ut på dagen då det blåste så fruktansvärt. Man fick ju kallt bara av att gå nära fönstret!
Kämpade en timme med att få den minsta att sova. Nope! Någon timme senare gick han själv i sängen men då var klockan redan så mycket att jag inte ville upprepa gårdagens katastrofläggning och förbjöd honom att sova dagssömn. Resultatet får ni läsa längre ner i inlägget.

Kakkakatastrof 1: Mammaaa, Lucke har kakka i byxorna! 
Kommer fram, finner en son som redan själv påbörjat blöjbytet till den påföljd att han bryskt hamnar in under duschen med en rätt ilsken mor.

Åker till Prisma för att lura ut oss. Ser garn framför mina ögon. Vi väljer färger till lite kommande mössor och köper ett par Dora dvd:n (förutom maten). Jag och de två små gillar dem. Nästan lite pedagogiska. Nästan.

Hade lite förträngt downsidan med snö. Att måsta lämna den lättmanövrerade trehjulingen för vintervila och ta fram den gamla trotjänaren jag köpte för 30€ för många år sedan. En gammal Emmaljunga sittvagn som går i liggläge och håller fast vilka tyngder. Det viktigaste är dock att den är i fullmetall (alumin, vad det nu är) och har fyra hjul! Så den kommer fram i snö. Fast tydligen inte all snö.. Nog fick man lite skuffa (nå med hela sin kroppstyngd!) och dra den bakåt över snövallarna vid övergångsställena. Tycker det är så farligt att de så ofta är oplogade. Armarna känner nog av det extra jobbet idag. Men man får tacka att man har ett så duktigt skolbarn nuförtiden att vi inte denna vinter behöver hämta honom från skolan. Det blev ju flera kilometer, alla dagar. I regn, snö, slask. DÅ kunde man vara slut ibland.

Stannade såklart ute då vi kommit till vår gård.
Kukkulan kuningas!

Oooo HOPP!

Två kungar på berget. Den lilla sku ju också hoppa han! Fast jobbigt är det nog att klättra i dendär munderingen, stackarn.

o jag. Älskar ännu rocken jag köpte förra året. Didriksons. Bakom mig ser ni ett barn som ropar på hjälp medan mamman fotar sig själv. Han hade sjunkit ner i djupare snö än planerat och kom inte upp själv.  Men first things first, eller hur?!
Kakkakatastof 2  (fast det handlar om kisi denhär gången)
Spelade memory med Trapp för sörsta gången på länge (han har ju blivit en bra spelkompis helt plötsligt!) då den yngre som övar sig på dethär med blöjfritt kommer och meddelar "kakka". Förstår att han menar att han behöver kisi. Säger att gå på pottan. Han kommer igen. Inser att pottan ju är i vardagsrummet och han inte hittar den, rusar iväg juuust i tid. Lämnar honom där för att jag inte helt litar på att Trapp är så mogen att han inte under tiden kollar under de resterande memorykorten. Det tar en stund..så hörs nåt som inte låter rätt. Den lilla självständiga har själv tömt pottan. Men missat byttan. Rätt rejält faktiskt. Sköljer. Fortsätter memoryspelet. Medan den lilla blir kvar i badrummet för att leka med en panter.

Kakkakatastor 3
Han kommer tillbaka till köket. Kakka! Uuuj. (Ja vi har kanske varit lite för negativa dåhan brukar göra det i smyg bakom någon dörr eller gardin..)
Följer efter honom mot badrummet. På vägen inser jag vad som hänt. Han hade satt sig på pottan på nytt, stigit upp, satt sig ner, stigit upp. Och hela han, pottan och golvet var brunt. Så det blev en andra dusch för dagen. Och så fick han ha blöja MED body med knappar resten av kvällen.

Om hur det gick med kvällen?! Ja han somnade, sittandes i köket, på golvet. Klockan sju med pizzan som inte ännu hade svalnat, oäten på tallriken.  Så inte kanske precis som jag tänkt mig. Men åtminstone fick vi en skön tumiskväll med Trapp. Sen får vi se vilken tid väckningen sker imorgon..

4 kommentarer:

 1. Tack för dagens skratt :D jag förstår ju att det inte var så roligt för dej just då,men det var så dråpligt att jag faktiskt skrattar högt här i sängen när jag läser :) så hade vi förra vintern med vår då 2 åriga dotter,alltid kom det annanstans än i pottan :D

  SvaraRadera
 2. Varsågod! Vet du jag skrattade tom. medan jag var mitt i skiten så att säga. ;) Inte första gången, men tredje. för det var så urbota löjligt. Att man inte bara kan göra det ordentligt utan måste vara så himla självständig.. ;) (Visst, självklart är det ju bra att ETT av barnen är det! Men inte i detta fall)

  SvaraRadera
 3. Men vet du, det är ju ett superkliv att bli torr. Även här måste man ha ögon i nacken då vår kille skall tömma pottan...eller som han numera vill sitta på själva toaletten och kanar ner från den med kacka i rumpan ;) och ropar sedan kom och torkaaaaa...Ja rumpan och Wc-ring :)

  SvaraRadera
 4. Visst är det ju det. :) O ofta går det ju bra, om man vaktar. Men tydligen ska man inte pyssla med annat samtidigt. ;)
  Vi har förminskare på byttan och han kommer varken upp eller ner därifrån själv så det får vi som tur vänta på. Där vaktar jag alltid för är rädd att han trillar ner med näsan i golvet.

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)