måndag 26 november 2012

Hur gick det då?

Nå de två männen från glasfirman klampade in, i tron om att de sku byta ut ett trasigt fönster,men det var ju en av låsgrejjorna som blivit förstörd. Efter funderande och planerande, kollande och grubblande satte de i gång. Flera timmar senare, med svettiga män som duktigt svalde de fula orden man såg att de tänkte medan de med våld hackade sönder plastgrejjen som höll fönstret i lås , fick de upp det!  Bar ut det i korridoren, bytte ut det trasig låset mot ett nytt och satte tillbaka det. så de lyckades! Men inte helt smärtfritt. Kan inte fatta varför låsdelarna (nio stycken) på det yttre fönstret är av plast. Redan väder och vind förstör ju plastet och denna låsdel har någongång säkert fastnat i samband med fönsteröppning och då man försökt få upp det har plastdelen man sätter fönsteröppnars "nyckeln" i helt enkelt blivit rund så inget längre bitit på den. Helt löjligt då de på insidan är i redig metall (och alltså håller!).
Men nu. Nu har man då ingen orsak längre att inte tvätta det stora fönstret. Förutom då att jag idag flyttade in det lilla växthuset från balkongen och satte det framför förnstret för att se om chilin sku övervintra igen. Det är ju liksom i vägen nu.. ;)

2 kommentarer:

  1. Jee! :) Fast som sagt..nu borde man väl också tvätta det då. ;) Karmen är dock på nåt sätt helt sned och upptill och nertill skymtar dagsljus intill fönstrets ram. Bra?! Förra vintern var det snö mellan fönstren. Ibland lönar det sig INTE att göra allt billigast möjligt.

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)