lördag 12 januari 2013

Om att transportera plankor

Då vi riggade upp det nya akvariet bytte vi (nå jag) sida om korridoren för att det ska få möjligast lite solljus på sig. Nå, det uppstod ett litet problem då jag sku bygga en lampställning åt de två långa lamporna. Sambon insåg som tur att vårt badrum ju ligger bakom väggen och att jag antagligen sku ha borrat genom nåt viktigt rör/kaklen. Efter lite planerade kom jag på nåt som kanske blir en bra lösning. Behövde plankor. Har ingen bil..

Men att man är kvinna behöver inte betyda att man är hjäplös. Så på tordag kväll promenerade jag hem sådär fyra kilometer i snömodd med tre 2,40 meter långa plankor fastbundna på min mummokärra. HA! Crazy person antar jag dock att många förbipasserande tänkte..
Lite jobbigt kanske men orkade inte vänta för att sätta igång med mitt projekt.


Målade dem då hjälpredan somnat . En (bara!) vit prick målfärg hamnade på golvet då jag hamnade schasa en Trapp i säng ett par gånger..
och så gnuggade jag rent gamla akvariet. Puh. Nu hoppas jag bara någon fort köper det så man får det bort från huset.

Medan jag en gång höll på gnuggade jag på den stora roten i ämbaret bakom också. Det kan inte sättas ner i akvariet innan det slutat färga av sig.. Måste ännu karva ut några bitar där det ännu finns bark kvar, antar att det färgar mest.
Idag har plankprojektet gått lite framåt (inte så enkelt då det är en som absolut ska skruva på samma millimetersområde där man själv försöker få i en skruv och raka delar..). Hoppas på att det är klart imorgon! Gillar inte att ha lysrören direkt på akvarieglaset, det blir varmare vatten då och guldfiskar gillar svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)