onsdag 30 januari 2013

Scrolla om inte du tål att se blod!

Har en "algskrapa" som egentligen är gjord för att skrapa bort målfärg (?) från fönster. En Handy med bytbara jätterakblad. Nå. Rakbladet till min Handy var rostigt och behövdes byta ut på söndag. Hade tänkt ta bort lite alger i samband med vattenbytet. Men det lossnade inte fast jag hur försökte. Var försiktig, var livrädd för att göra mig illa. Men så slet jag och drog och det rubbade inte sig där inuti. O jag slet lite till, och så slant den.. Det ilade till. Inte bara i ett finger utan två. Och blodet rann och jag insåg att nu gick det nog inte bra. Gick med raska steg mot badrummet, vände tillbaka (mammainstinkten) och lyfte upp Handyn som blivit på diskbänken högre upp så inget av barnen sku få tag på den. Så låste jag in mig på wc:n så inte ungarna sku se blodbadet. I nåt skede väckte jag sambon som sov dagssömn och frågade när det lönar sig att åka till läkaren, hur djupt ska det vara?! Han som är van med alla världens skador via hobbyn och jobbet (klättring). Nu valde han dock att påstå att han inte ville se.. Så jag fick själv överväga plus och minus då det endå var söndag och närmaste öppna läkarstation säkert är inne i stan och det sku ta sin lilla stund att åka in med buss/ kalla på mina föräldrar och be dem om hjälp. Valde att ta risken att se om det läker av sig själv. Hittills ser det rätt bra ut. På det djupaste stället under nageln kom det visst ut lite kött, men tror nog det kommer att läka ok. Hoppeligen!

Sorry, hoppas ingen får traumor.Låter bilden förbli liten så den nu inte hoppar i ansiktet på någon känslig.

Via nageln ner i köttet på två fingrar. Lyckat.. 
Behöver jag tillägga att vattnet inte blev bytt på söndag? Aj tusan så det ilade. O så det gör ont då nåt rör fingrarna.. Sku absolut behöva ett par gummihanskar som går upp till armhålan för att kunna sköta om fiskarna. Är lite rädd för bakterier i vattnet då fiskarna ju har någon bakterie/ parasiter. Men just därför borde jag hålla deras hem rent, så de kan tillfriskna.

4 kommentarer:

 1. oj vilken otur du hade, Men då man ser bilden så ser det någorlunda rakt och fint ut så sys behövdes det knappast. Leukoplast plåstertejp brukar jag ha hemma som är super och tejpa runt lite djupare sår. Hoppas det läker snabbt

  SvaraRadera
 2. Ja rakt blev det ju "som tur" då det var ett rakblad. ;) Jag köpte sådantdär smalt plåster som man kan använda till att klämma ihop sår så det inte breder ut sig varje gång man rör på fingret, lite ärr kan det nog bli upptill, men inte gör det nåt. :)

  SvaraRadera
 3. Men om rakbladet var rostigt kan det lätt bli infektion i såret !!!
  Var jätte observant att det inte blir infektion eller blodförgiftning...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Camilla- tro mig, jag vaktar noggrannt! Låter det inte alls bli fuktigt, har bara sådantdär "harso" och plåstertejp som andas på och byter flera gånger i dagen efter decifiering. :) Men blodförgiftning? Borde det inte komma fort då? :/ Såret på långfingret är redan rätt läkt och tummen verkar nog bli bra.
  Kram på dig med!

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)