lördag 1 november 2014

En annorlunda arbetsdag

Vi hade utvecklingsdag förra veckans fredag. Inga barn att ta hand om alltså, utan lite annat på agendan.

Först fick jag leta reda på Mellungsby och stiga av på rätt hållplats för att traska vidare till brandstationen. Där fick vi sitta och lyssna, prata och se på hemska videosnuttar om bränder. Var säker på att jag sku drömma amrdrömmar då eld alltid varit ett lite skrämmande element i mina ögon. Med all rätt då alltså. (Men sådär i efterhand kan jag ju tala om för er jag jah inte heller denna natt hann sova så mycket att jag sku ha drömt nåt..)

Efter att ha lyssnat och lärt oss i några timmar var det dags för action.

Hade aldrig provat släcka eld tidigare, så för mig var det nytt och lite spännande. Väldigt nyttigt alltså. För nog är det ju jätteviktigt att kunna och våga om det behövs!

Var förvånad över att den höll värmen så bra.  Det känns tryggt att veta att man faktist kan använda filten till att skydda sig också. Nu behöver vi bara en större hit hem också, den lilla insåg jag att nog inte alls är lika praktisk.
 Så kom det alarm och stegbilen åkte iväg. Måste ju föreviga lite åt egna ungarna..
 Efter det var det dags att prova på att släcka med brandsläckaren. Dessa var nu fyllda med vatten, men redan att få prova på att dra ut säkringen ger lite självförtroende. Nu vet jag hur man gör och vågar kanske prova om det behövs någongång. Fast självklart hoppas jag verkligen att jag aldrig, aldrig behöver!! Huuu!

Då vi övat klart var det dags att åka tillbaka till jobbet. Vi hade gemensam utvecklingsdag med ett annat rätt litet dagis och då de kommit med bilar fick vi alla åka tillbaka med dem, det sparade en massa tid!

Det blev lunch och så var det dags att tala genuspedagogik. Vi hade en föreläsare och det var nog intressant. Mycket hade jag läst och hört tidigare, hade råkat se henne på tv också, med ungefär samma föreläsning. Men det tål att upprepas! Ska försöka tänka ännu mer på vad jag säger och gör. Fast personligen är detta ett område jag sku ge rätt bra poäng till mig själv, har nog försökt kämpa emot detta flickor vs pojkar synsätt sedan Tripp föddes för elva år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)