söndag 2 november 2014

Pumpfest (eller stalka papegojorkväll..)

Vi har då, de två yngsta och jag, blivit lite förälskade. I två papegojor. De har uppträtt på Gardenia då där varit "Päivä maalla" (en dag på landet) och reser då tydligen en hel del omkring både i huvudstadsregionen och också längre bort. Då jag senast då såg papegojmannen och de fina fåglarna utanför hans "dagsjobb" (en punnitse&säästä butik) sade han att det sku ordnas en pumpkväll på Gardenia där de sku uppträda. Så jag joinade ett papegojforum för att kunna se när denna pumpkväll skulle ordnas och när och var de annors uppträder. Kände mig smått löjlig. Att stalka papegojor. Men de är helt underbara, och tyvärr väldigt allergiframkallande, så inget som helst alternativ för denna familj. Buäää!

Men nu sku det då bli pumpakväll. Onsdag kväll klockan 17. Jag slutade jobba 16.39.  Tur var det sambons morgonturvecka, så han hämtade barnen, åkte hem för att äta lite mellanmål och så träffades vi vid Gardenia så fort jag hann fram.

Tyvärr var de flesta andra små gäster utklädda och de våra blev lite ledsna då inte jag tagit fram kläder åt dem. Men allt kan man inte hinna med, och det viktigaste var väl endå att vi var på plats påpekade jag!

Jag hade också varit lite rädd då bussen verkade vara full med folk som var på väg till Gardenia, men väl framme kändes folkmängden just passlig. Inte för mycket folk men inte heller så lite att det sku ha känts dåligt för de som ordnat det hela.

Och det var ju så fint ordnat!

De hade släckt de stora lamporna så stämningen sku vara rätt. Vid karpdammen fanns någon fin ångmaskin som spred ånga/dimma över vattenytan och dessutom hade en lampa som bytte färger. Coolt! Man märkte på fiskarna att de trodde att det var natt då det var så mörkt. De låg och vilade och var inte alls sådär aktiva som då det är ljust.

 Man fick fotografera sig själv som pumpa.

 Och så det bästa. Man fick hälsa på de härliga fåglarna Jeton och Kadi. Trull hade ju fått hålla den ena en ministund då tidigare på hösten, så han var inte alls rädd utan gick bara fram och sträckte ut armen. Titta nu på den där minen. Han älskar ju djur!

 För Trapp var det första gången. Han hade väntat och väntat. Men så tänkte han nästan backa ut, det blev väl plötsligt så stort då stunden var kommen. Som tur fick jag honom övertalad att prova. För oj vad glad och stolt han var! De väger ca. 400g dessa fina fjädervänner, och håller bara försiktigt balansen med fötterna. Klorna klipper han också på dem sådär en gång i månaden.
 Så fick man känna på olika saker i lådorna. I den ena låg nåt kallt och slemmigt, huu.
 Så bjöds det på saft och rostade pumpafrön. Trapp gillade inte alls dem, men Trull åt nästan hela påsen!
 Pumputställning. Deras egna pumpor vi ju lite kollade in tidigare på hösten.
 Halloweenfärgläggningsbilderna imponerade och Trapp orkade färglägga hela bilden medan jag..
 Ja jag gick och satte mig vid fåglarna. Talade med mannen och gosade med denna fina flicka. OJ om man bara kunde ha en sådan själv också!! De är ju bara sååå härliga!
 Så gick vi också och pysslade fina fladdermöss. Hade just pysslat liknande på jobbet, fast utan pinnar. Tyckte det var en bra idé med pinnarna, då kan man ju både leka med dem eller också sätta dem fast i en blomkruka!
 Så blev det kammokuja för barnen. Hade tänkt att Trapp sku krypa in först och Trull sedan. Men Trull var snabb, tog en liten blå lampa han hittade och kröp in. Då Trapp började krypa in kom en liten Trull ut tillbaka med sådan fart att storebror fick ont i näsan. Stackarn hade blivit jätterädd för någon handske inne i tunneln och gick bara an om detta resten av kvällen..och veckan.
 Det var fint dekorerat också. Pumpor och fladdermöss.
 spöken här och där
 och lek med ljus.
Så fick pojkarna ännu hålla fåglarna en gång till innan klockan plötsligt var sju och stället stängde. Var nog väldigt glad att vi orkat släpa hit oss trots regn och mörker, det var ju en ljuvlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)