söndag 2 november 2014

Pojken och forsen

Varje dag då vi åker till eller från dagis och skola åker bussen över Vanda å, och gammelstads fina fors. Gillar att kunna sitta och njuta av vattnet från bussfönstret, vackra vyer och varierande omgivning enligt årstiderna.

Men vi åker alltid förbi. Förr vågade jag inte stiga av med barnen. Måste medge att jag varit lite rädd att den minsta faller i, han är så förtjust i vatten och forsen är så mäktig.

Nu ville jag stanna. Hade gärna haft båda de yngre med. Men Trapp meddelade att han nog redan sett den med förskolan och åkte hellre hem ensam med bussen, Tripp var hemma och lovade släppa in honom. Efter ett samtal för att kolla att han var tryggt hemma så bara njöt vi med den lilla naturälskaren. Han hade så väntat på detta!

Vi började med den lugnare och mer naturliga sidan. Här kan man se en massa fina fåglar om man har tur. Inte helt vanliga heller alla gånger.
 Så gick vi vidare mot "vattenfallet". På vägen råkade en fiskare just få upp en forell? med sin jättehåv som han bankade till döds framför oss. Fick svara på några frågor innan vi kom fram. Då glömde han allt annat.
 Jag måste säga att jag var lite rädd. Han är så liten och brons hål är såpass stora att han bra sku rymmas igenom dem., så höll  i honom. Överbeskyddande? Kanske. Men då man hör det otroliga dånet av vattenmassan så blir man nog imponerad!
 Där uppe, just ovanför "vattenfallet" åker då vår buss alla dagar. Nu ska vi bara se till att vi stiger av här lite oftare, de dagar jag har morogontur och det ännu är lite dagsljus kvar då vi åker här förbi. För nog är det ju fint, och en trevlig omväxling med en lite annorlunda kvällspromenad! Trull var ju självklart mycket imponerad och pratade nog med inlevelse om stället efteråt! Älskar att han njuter så av allt man låter honom uppleva. Man blir så glad av hans glädje själv också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)