fredag 30 augusti 2013

En solig och blöt avslutning på veckan

På fredag sku han bli där ensam, den lilla. För att inte bli alltför nervös gjorde jag nåt jag gillar efter att jag fyllt i några arbetsansökan. Gick till palstan.Så konstigt att vara där mitt på dagen utan barn!

mina knubbiga rävsvansar

 Gult är skönt
 Plockade mera bönor och morötter i olika färger. det var en färgmixpåse jag sådde på våren, men tyvärr är nog de orange dominerande bland dem.
 För titta nu hur snygga de "svarta" är (här skalad). Pojkarna blev ju överförtjusta då vi åt olika sorters på kvällen.

På tal om kvällen.
Hade lovat Tripp en utfärd till Gumtäkt utebassäng innan de stänger. Eftersom det var såpass varmt (och säsongen tog slut på söndag) packade jag simsakerna med på morgonen. Efter skola, förskola och dagis traskade vi först till butiken efter mellanmål och så fortsatte vi mot simbassängerna. Tripp klarade nu fint av att gå ensam på herrarnas sida. Förra året hade låset bråkat.
Trull däremot blev skräckslagen redan vid ytterdörren då han hörde vattnet från ducharna. han som är rädd redan för den ena här hemma kunde inte riktigt hantera ett stooort rum fullt av sådana äckliga. Han darrade. Vrålade. Försökte springa bort. Men måste ju sköljas. Kändes inte bra.
Så var han rädd för bassängen. Skrek och sku bort. Men det var ju så kallt i luften! Så han stod och skakade, rädd för allt. Inte så hejsan då de äldre ju njöt för fulla muggar. Efter en stund vågade han sedan sitta på trappstegena och leka med sina medhavda vattenleksaker och jag hann sitta och njuta av sensommarens sköna solstrålar. Men då solen gick i moln var det nog SÅ kallt. Men ett löfte är ett löfte, och jag var igen rätt stolt över att det gick såpass bra att simma med de tre, fast en var skräckslagen..

Man får ju inte ta bilder här, men en tog jag innan vi gick iväg. De satt och tittade på folk som hoppade från de högre hopptornen medan de åt upp ett paket vindruvor för att orka ta sig hem utan nervsammanbrott.

Nästa år får vi nog föröska kämpa och komma hit lite fler gånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)