måndag 26 augusti 2013

Konstigt tyst

För två timmar sedan började morgonen med att försöka få liv i den äldsta och skicka iväg honom till skolan. Tömde och fyllde en diskmaskin och torkade av köksytorna. Så var det dags för de yngre och sambon. Skölja av liten typ vars blöja läckt. Klä på, dela ut morgonmål, byta blus igen. Tandborstning, mera kläder, kepsarna på huvuden och väskorna på ryggarna. Många pussar och kramar och vinka vinka i stora fönstret.

Nu sitter jag här i lite chock. Att vara ensam hemma. Tystnaden. Som inte bryts vilken sekund som hellst. Lyx! Jag förstår ju att folk kan vänja sig vid att skicka iväg barn till dagis fast de stannar hemma för dagen..

Samtidigt. Går det lika bra för den lilla plutten som på fredag? Han hade inte frågat efter mig en enda gång och duktigt gjort allt som man ska. Går det lika smärtfritt också idag? Hoppas verkligen det! För om man jämför med hans äldsta brors dagisstart, hade jag aldrig kunnat drömma om också en sådanhär lyckad start. Han har hatat allt detta som dagis, förskola och skola sedan dag ett.. Fast jag inte litar fullt på varken personal eller känner det bästa för stället, det är inte så enkelt att släppa loss efter tio år av full kontroll, så kunde jag ju inte vara nöjdare! Han gillar stället,och frågar glatt tom. innan läggdags om vi ska till dagis, det är det viktigaste! Kanske jag också börjar lita så småningom.

Nu ska jag ännu ta och byta lakan. Utan att någon hoppar på sängen smtidigt. Så får jag försöka hitta jobb. Inte det lättaste tydligen..

6 kommentarer:

 1. Byta lakan! Bra idé! Lyckades du?

  Det är ett skämt hur vi sover hemma hos oss. Ett rentvättat lakan ligger ihopknycklat någonstans i sängen. Men ingen orkar bädda. Varje kväll konstaterar vi trötta att lakandet fortfarande tydligen ligger ihopknycklat någonstans...

  Det är ett skämt hur vi sover. Som sagt.

  Men barnens lakan har jag minsann tvättat idag och bäddat nya! =)

  SvaraRadera
 2. Tack, det lyckades. Behövde som tur bara byta underlakan och filten vi brukar ha under det ifall sådanahär olyckor sker. För de sover ju i vår säng. Och hoppar där varje dag så alla täckena ligger på golvet och lakanen glider av.. så ni är inte de enda. Men själv KAN jag inte lägga mig ifall inte lakanet är på plats, så grymtande fixar jag det varje kväll..

  Fast ja. Nu ligger den blöta tvätten och väntar i maskinen. den hade jag ju glömt.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med jobbletandet och hoppas sonen fortsätter att trivas på förskolan.
  /Anna i Malmö

  SvaraRadera
 4. Tack! Har skickat in flera ansökningar redan, men har ju inte utbildning så tror inte det går så bra.. Får kanske komma med plan b, eller är det nu c eller d eller..;)

  Hoppas ni har det bra ni med!

  SvaraRadera
 5. Ja, man styr det mesta görandet då sönerna är i dagis. På förmiddagen fick jag dammsugat, radat veden jag klöv igår och fönstrena tvättade på utsidan. Sedan tog jag PAUS!

  Angående att skicka ansökningar så är det så lätt för Arbetsgivare att bara lägga åtsidan och man syns inte. Mitt tips (som jag då själv inte gjort) är att du går till intressanta arbetsplatser och säger HEJ, här är jag! Jag vill har jobb och lämnar personligen. Då brukar de nog minnas en.
  Håller tummarna!

  SvaraRadera
 6. så gjorde jag ju på sommaren. Men så känns det ju samtidigt lite onödigt att börja åka omkring långa vägar för att bli ombedd att fylla i en ansökan och skicka in den.. ;)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)