söndag 4 augusti 2013

Kalas i Ingå

Det var Emsis, min yngsta systers, födelsedag förra veckan. Tjugofyra år. Eftersom det var mitt i veckan så firades det redan förra söndagen, på landet. Det var en hel del släkt på plats och jättefint väder. En riktigt fin fest!

Mamma kom och hämtade oss i god tid så vi hann hänga där en tid innan gästerna började droppa in på gården. Pappa hann tex. sparka lite boll med barnen. Ni ser var man hittar Trull, i jordgubbslandet!
 De hälsade glatt på kompisen Sniff.
och hade turen att få åka en liten runda på Frank som den döpts till (mera insatta kan ju se varför). Någon var rätt nöjd med sin åktur, kan man lugnt säga!
och han har ju åkt förr också, fast nu styrde han nog bättre! (Men alltså kära nån vilket underbart hår han hade 2009! Det har nog blivit mycket mörkare med åren..)
 Tripp fick också köra lite.
och han har nog också vuxit sedan denna bild togs! Fast med honom ser man att det är samma typ. 
Så kom gästerna. En massa festklätt folk på gården. Och i bärbuskarna.
 Trull byggde något intressant stenmonument.
 Medan andra hoppade på trampolinen och umgicks med den saknade mostern. Hon flyttade ju hem nu, från Kina.
 Trull visade också till andra var de goda jordgubbarna fanns.

 och dessa poserade så sött.
 Födelsedagsbarnet med syster. Fina klänningar!
 Jocki hoppade också glatt på trampolinen.
 och vi blev bjudna på så massor med gott att alla gick hem med stora magar. Tänk att mina små redan kan sitta med vid bordet sådär duktigt.
 Trull pumma också mat av Ipi, och åt väl till slut upp hennes paj.Maten är alltid godare från andras tallrikar!
 och det känns så fint då de sitter och gungar i morfars gamla gunga. Han hann ju tyvärr aldrig träffa Trapp heller, fast han grodde i min mage då han gick bort.

 Det blev sång och ljusblåsning. Trull sjunger HÖGT och bra Happy birthday to yoyyyy och blåser så spottet flyger. Emsi är inte helt så imponerad av det flygande dreglet..
 Stackars Trapp missade sången då han inte fick gungan att stanna innan det måste blåsas före vinden släckte ljusen. Han blev SÅ arg och besviken. Det är ju viktigt för dem att vara med. Hon är ju hans fadder och allt. Stängde in sig i gäststugan och grät och hade sig en lång stund innan Emsi fick honom tröstad.  Efter det underhöll han sedan vant kvinnofolket kring bordet med ickesinande storyn om både det ena och det andra..

Fick som vanligt ingen bild på min fina klänning jag köpte på loppis för flera år sedan men inte fått bra orsak att använda. Ni ser bandet. Och ni kan ju tänka er att den var fin. ;) 
 Pappas växthus är fullt med grönt.Bönorna ryms aldrig riktigt in.. Jag vill också ha ett eget, det sku vara så underbart! Och ett ställe att ha det på då..
 Då gästerna åkt iväg blev det ännu mer fart på barnen och de fäktades en stund bakom huset..
 Innan det var dags att ta farväl till den lilla lurvbollen och packa in alla i bilen. Ipi körde hem oss och de två äldre fick bli avlämnade i Esbo hos deras farföräldrar till en gråtkonsert av den minsta..

2 kommentarer:

  1. Så fint.
    hahha, Axel har lite missat med sången och sjöng Angry birdsday too youuu. :)

    SvaraRadera
  2. Hihhi! Inte så dåligt det heller! :D

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)