torsdag 29 augusti 2013

Första veckan

Det tog hårt på oss alla att vänja sig vid den nya rytmen efter sommarens lat. Den lilla fick dock ta det lugnt ännu ett par dagar innan dagisinskolningen satte igång för hans del. Medan han fick tillfriskna från sin inte alltför svåra flunssa njöt vi av regndagarna.

På palstan.
 Där det fanns nya ärter att hitta bland bönbuskarna. Hans absoluta favorit! Så väldigt synd alltså att det hänt nåt med mina ärter nu  i flera år. De bara inte blir till nåt. Antingen får de någon sjukdom och torkar bort (inte av torka då, vattnar ju alla dagar!) eller så äter hararna eller fåglarna upp dem. Men nu fick han av dem så han var nöjd!
 Plockade bönor och lite annat smått och gott.
 På torsdag var det då dags för hans första besök till dagisgården. Nöjd traskade han iväg mot bussen, lika som bröderna.
 och lekte glatt på gården,  i mitt trygga sällskap.  Efteråt kollade vi lite på kyrkan som ligger på området.
 och gick på besök till parken medan Trapp var i förskolan. Det var familjekafé, men eftersom det varit rörrempa i huset har det varit utecafé hela sommaren. Nu störtregnade det med jämna mellanrum, så det var inte många på plats. Men han lekte en stud och så plaskade vi lite innan vi åkte iväg för att hämta hem storebror.
 Då vi kom från förskolan hade vädret bytt inställning. Härligt varmt och sol. Vi beundrade Forsby sjukhus konstverk på gården. Tror det är patienterna som gör av dessa. Armarna var av betong och tycker det var en bra idé att använda cd:n/dvd:n till nätta konstverk.
 De provade scenen.
 och alla terapiställningar på den lummiga gården.

 På fredag var det en glad unge i dagiset sandlåda igen. Nu fick han också gå in efteråt en stund. Hur gulligt kan det vara då små typer promenerar in hand i hand i parled?! Hjärtat smalt lite då han genast förstod hur man sku göra och han sträckte ut den lilla tassen mot flickan som sku vara par med honom. Ljuvliga!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)