onsdag 28 augusti 2013

Ett bröllop

Jag som inte hade fått gå på bröllop på evigheter blev bjuden både i fjol och i år på sådana. Härligt! Ännu härligare är att så fina typer har funnit varandra och valt att leva tillsammans. Vad är nu bättre än det att fira?!

Den nionde augusti var det alltså dags för Pias och Kalles fest. Vigseln hade redan varit tidigare i veckan för de närmaste, på en fyr! Nu sku vi bara fira. Och vilken fest det blev! De firade på en underbar gård (Pias familjs "stuga", typ stort nog för många familjer, minst. Fast de brukar väl vara det också, flera små gäng..) några timmar från Helsingfors. Fick åka med andra vänner och vi hade en trevlig bilfärd också. Stannade på kaffe i Salo och förundrades över billig kaffe och bulla. Så gick tiden med ett huj, och vi kom just passligt sent till tårtskärningen..

Vid tårtskärningen var också släkt med, men har tydligen inte tagit några bilder på det.Här är det närmaste jag kom, festfolk vid trappan, med kakbitarna redan i magen.. Kolla vilken parkering redan, här ryms det gäster!
 Vi stötte på en vårtbitare på den lyxiga terassen. Tog några till bilder på den. Tydligen gillade den inte det och hoppade på min axen och kröp neråt mot min urringning. Uuuh. Lite obehagligt! Den är endå rätt stor!
 Bruden hade så nätt klänning och såg så strålande ut! Lilla Mira var med och firade medan storasyskonen fick vara hos morföräldrarna.
 Då släkten åkt iväg (inte alla, men den lite äldre generationen samt ena halvsystern med familj) och kakan var uppäten var det dags att gå ner mot bastustugan för att lyssna på bandet som uppträdde. Vänner. Vägen också, som ledde till stugan, var så prydligt skött och gräset så jämt klippt. Måtte vara roligt att sitta och köra gräsklipparen på en sådär stor gård!
 Det fina,snälla, och lyckliga paret.
 Vyn mot stranden bakom festfolk. Inte alls illa.
 Bandet. TDHD (på t-skjortan ser man vad det står för). Kalle fick gästsjunga han med.
 och de spelade bra och folk var glada.
 dansade och fick sjunga med.
 Tre jämngamla små fick också njuta av musiken.
 och gosingen var på gott humör!
 Så hade det grillats färdigt och vi fick söka oss mot ladan där middagen hölls. Hur mysigt är inte det, att ha middag i en lada. Bänkarna hade tydligen lånats från kyrkan, heh, nu fick de vara med om lite liv..
 På väggen kunde man se deras underbara  bröllopsdag.
 och från mathörnet kom det gudomlig doft för min hungriga näsa.. Så mycket gott, så lite plats i magen. Man kunde gott föräta sig här.
 Bordet var prytt så det passade med inbjudningskorten, märkte jag.
 och av den andra halvsystern med man hade de fått öldrycker till alla.

 Strålande Pia.
 Det åts och sjöngs, och dracks och sjöngs. Älskar att det är så mycket sång på det här gängets fester. Jag som ju skrattade åt snapsvisor förr. Det är ju härligt att sjunga! Fast då går det ju nog om möjligt ännu långsammare för mig att äta. Och jag skrattade, som jag inte gjort på länge.Vilken bra stämning!
 Så blev det musik på riktigt. Kalle fick sjunga sången Pia omskrev på polttaren, ackompanjerad av proffs, Pias jobbkamrater.
 och vals. Här ser ni mig dansa. Vilket aldrig har hänt förut. Tror jag vägrade på högstdiet då dessa lärdes ut. Eller ja, jag har väl alltid vägrat. Inte min grej. Men inte kunde jag ju tacka nej nu heller. Här fick jag trampa på brudgummens tår lite, men dansade hela två gånger! Tror det räcker livet ut.. Tältet vi dansade i lånade förresten mina föräldrar ut, som tur, för det blev ju ett ypperligt danstält.
 Det blev flera uppträdanden
 och Pia blev plötsligt bortrövad och Kalle fick göra uppgifter för att få tillbaka sin fru av huliganerna.
 och så dansades det, åts lite mer kaka, dracks det och skrattades det, högt fram tills solen började gå upp.
 Ja ännu längre tom. För där vid åtta tog vi ett morgondopp med min rumskamrat. Hade lånat Tripps nya sovsäck och dammig, svettig och smutsig ville jag inte lägga mig i den. Så var det ju så lugnt och härligt tyst att simma i gryningen.
 Sov några timmar och steg upp för brunch med rätt så trötta deltagare, utspridda lite här och där.

Färden hem på eftermiddagen var rätt så tyst. De andra passagerarna sov sig förbi de vackra vyerna och regnbyarna som brakade ner här och där.
Men vilken härlig fest! Och vilka bra typer ni bjudit in! Tack snälla och lycka till med det gifta livet! Må ni leva lyckliga i alla era dagar! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)