fredag 30 augusti 2013

Skolvägen som inte känns så trygg alla gånger

Vi följde ju Tripp till skolan ännu på tvåan. Inte för att han inte sku ha klarat sig själv, men han gillade sällskapet om morgonen. Lite egentid. Efter skolan kom han hem på egen hand. I år har han fått gå ensam de morgnar han börjar åtta, de han börjar nio har han självklart åkt iväg med resten av gänget, för att njuta av de lugna, tysta bussresorna i brödernas sällskap. Heh.
Han har brukat gå över Forsby sjukhus gård. Som alla andra små skolelever som ska ditåt. Det är kortast och har varit rätt så lugnt.
Men nu öppnade där två dagis förra året på vägen där de brukat gå. Och plötsligt är vägen allt annat än lugn och trygg. Tänk att föräldrar till egna guldklimpar kör så dåligt, snabbt och farligt. Nog är det konstigt! Förutom föräldrarna är där ju fortfarande anhöriga till patienter, de som jobbar på sjukhuset och så lastbilar som ska hämta saker till dagis eller sjukhus. Så en hel del trafik nuförtiden.
Då jag såg detta på torsdag blev jag riktigt arg. Det kunde ha varit mitt barn! Eller någon annans. Så hårt hade de kört att båda bilarna var helt inbucklade och fick föras bort med bärgningsbil. Detta är inte stället att köra sådär hårt på! Den ena hade antagligen kommit upp från parkeringsplatsen som ligger bakom buskarna och bärgningsbilen på bilden, upp för en liten backe invid den ljusa byggnaden. Så istället för att träffa den andra bilen hade det bra kunnat vara en människa. Hemska, hemska tanke!

Fast ja, barnen var ju saliga som vanligt! Show utanför dagiset. Jee!
 Det verkar ju ha varit en taxi, den andra inblandade. Den med chauffören som inte slutade tala i telefon ens när han åkte upp på bogseringsbilen inne i egna bilen. Talade han månne i den också då han krockade med den andra bilen?!

KÖR LUGNT OCH FÖRSIKTIGT DÄR DET RÖR SIG BARN, TACK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)