torsdag 29 augusti 2013

Mammapappapicknick och lite stadsfeelis

Det har ju blivit en tradition genom åren, att träffa andra på mammapappapicknicken en gång i året. I tiderna, då vi började gå på träffarna (för sju eller åtta år sedan) var de mitt på sommaren men de senaste åren har den slagits ihop med lastenfestarit på ett litet valfritt hörn (alltså inte med på själva området, men intill och samtidigt). Nu var det dags igen, den 18. Och vad jag blev glad då solen sken! Förra året regnade det och var lerigt och lite otrevligt, nu förväntade jag mig mycket folk!

Kom i god tid för ovanlighetens skull. Hann gå omkring på lastenfestarits område men konstaterade snabbt att det nog inte är riktigt för oss. För mycket folk och långa köer. Vi tittade alltså på avstånd och deltog inte desstu mer fast Trull gärna velat. Men inte orkade han köa inte!

 olika tält och saker att köpa eller aktiviteter att prova på. Vi köpte meterlaku, som vi alltid gjort.
 Lite hann han prova på dessa då där inte var lika många små typer som på andra ställen..
 Så bredde vi ut vår filt vid picknicktältet och väntade på mera människor.
 och långsamt droppade in fler.
 Gamla bekanta och nya ansikten blyga jag inte var modig nog att bara gå och tala med. Men va?! Hur kom det så lite människor i år? Djungeltrumman hade helt tydligt inte funkat nu. En massa god mat och godsaker åt barnen, reflekser och annat fick Tove som ordnat släpa tillbaka hem då det blev så mycket över. fast vi nog gjorde vårt bästa att tömma förråden..
 Barnen bekantade sig med varandra och sprang glatt omkring och lekte.

 Minimuffinsarna vi visste var på väg lät sig väntas på. Men de var värda väntan och det slank in både en och annan i allas munnar. Charlotte  kan sin sak, hon har bakat till picknickarna redan i några år och alla älskar de små godbitarna! Det var här jag ens fick veta att man kan göra sådana och vår Tripp blev ju helt såld och har alltid önskat sig sådana efter det..Hittade ju som tur en form förra vintern så jag nu kan baka av dem själv också.
Charlotte sålde för första gången också av de jättegoda muffinsarna, men i vanligt format. Vi bestämde oss för utbyte då det är lite skralt i kassan för tillfället. Men hördu, ni måste komma och hämta bönorna snart, medan det ännu finns så mycket av dem. En zuccini ser också mogen och bra ut. Välkomna!
 Barnen lekte som sagt i den gröna parken. Bakom buskar, mot lekparkens staket hittade de hundratals små skatter. Sådant som definitivt inte ska ligga i naturen! Men de var ju lyckliga över sina fynd och vi fick släpa hem skallrande påsar och kepsar.. Folk som gick förbi vände sig om och stirrade skrattande på barnen som lekte med dessa kapslar. De visste väl vad de använts till, men det var då inte barnen som tömt dem! Fast man kanske kunde tro det ibland med allt skratt..
 Då picknicken tog slut blev vi kvar en stund på området. Provade lite redskap.

 Sov lite.Han somnade faktist medan jag stod och pratade med de andra, så han var verkligen trött!
 Sökte wc men fann inga. Nog är det uselt i Helsingfors då inte allmänna toaletter finns någonstans att hitta! Så vi fick väta buskarna för att kunna fortsätta att njuta av den sköna eftermiddagen vid Tölöviken. Trapp kastade tex. lite stenar. I kassen har han av sina skatter.
 Vi hittade nya vänner som också blivit kvar efter picknicken och barnen lekte glatt tillsammans vid det smutsiga vattenbrynet.

 Så sku vi börja söka oss hemåt. Jag suckade och stönade över alla de vackra blommorna vi gick förbi.
 Mamma, många, många fina blommor! Jess, min hjärntvätt har fungerat!

 Vi hittade en man som låg och sov mitt på en stor koribollplan.
 tyckte han valt ett rätt så bra ställe, invid en popup restaurang, popup restaurangdagen till ära.
 Resturangen hette typ Samba & Sima och var en där man fick dansa, dricka mjöd och äta god mat (antar jag). Vi köpte fyra glas vatten då vi varit i farten så många timmar. Trull vågade sig upp på dansgolvet men då han blev uppbjuden av en leende kvinna kom han nog fort ner i tryggheten igen.

Men vilken fin dag vi hade! Lite exotiskt med så mycket färger och glatt folk  i rörelse i vår gråa huvudstad.

4 kommentarer:

 1. Harmar så att vi missade det i år igen. Hade ett möte och ett treårskalas samma dag så fick inte ihop det, men kanske nästa år??

  SvaraRadera
 2. Månne vi inte tar oss dit då också. Måste ju liksom hålla i vårt rekord. ;) Men vi får nog sprida ordet lite mer nästa år..eller så inte.. blir ju fler minimuffinsar åt varje på detta sätt. ;)

  SvaraRadera
 3. Vad används metallkapslarna då till? Har aldrig sett dylika någonstans.

  SvaraRadera
 4. Det är kapslar som man egentligen ska göra grädde med i en "tryckflaska"..men de fick säljas fritt i stora mängder här ett tag och då har de använts till det de också är, lustgas. Det kom det dock tillbaka förbud på nu hastigt. Tråkigt för de som verkligen använder dem i köket på rätt sätt.

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)