torsdag 1 augusti 2013

Så åkte lilla Robinson hem

Tog ju en liten, liten babyfisk till räkvärlden för att skötas i Mars. Ägaren hade köpt större akvarium och i det gamla såg han, efter att det tömts på resten av fiskarna, en liten ensam baby. Hade han flyttat över den i det nya hade den blivit uppäten av de större och inte kunde han ha EN babyfisk i 450 liter vatten heller! Så jag erbjöd att låta den växa hos oss då han bor bara några kilometer längre bort och jag inte hade andra fiskar i räkvärlden då.

Pikuliten och rätt så färglös flyttade den in hos oss den 30 mars.

Men färgen kom rätt fort fram i det nya hemmet. Så vacker. Men vilket ansvar! 
14.5 hade den redan vuxit till sig. Och så hade jag ju skaffat små hehkutetran som sällskap till den. Fast den växte fort större än de och terroriserade sedan dem så de höll sig i buskarna förutom vid matdags.

Så fick den flytta in i ett lite större hem i Juni. Lampan byttes och det vackra diamantglittret på sidorna syntes tyvärr inte riktigt lika fint som i det kallare skenet från de andra lamporna. Men den var nog så fin endå!
 och ibland sökte de sig ihop till ett stim.


I Juli byttes det ännu en gång till större då jag fick ett nytt hemlevererat gratis!  

Men så började den vara såpass stor att det började kännas att det var dags att lämna tillbaka den lilla juvelen, Robinson som han döpts till av ägaren, då den var den enda babyn som inte blivit uppäten.. Nu var den lika stor som de brukar vara i butiken då man köper av dem. En riktigt liten fisk.

Så förra fredagen  fick jag jaga den bland växterna i över en timme och placerade sedan den i bak på cykeln i en vattenfylld påse och trampade iväg med den mot det riktiga hemmet, med vänner av samma sort i det två meter långa akvariet.
Ett lyxhem vill jag påstå! Han har så fina växter och kan alla namn på latinska. Stannade kvar en god stund för att följa med då Robinson släpptes ut (de måste ju vänjas långsamt vid det nya vattnet) och förundrades över att det hela tiden fanns nåt nytt man såg dyka upp mellan de vackra buskarna.Så fattar jag inte vad jag tänkte då jag inte tog en bild av hela det stora akvariet, men täcktes väl kanske inte..

Till vänster ser ni en liten förvånad fisk.


och där vid den större, vid bakre glaset. (Titta nu så fint inrett!)

Jag tror den kommer att ha det riktigt bra där, bara den hittar sin plats! Nu var den ju minst och efter att ha varit THE BOSS hela sitt liv måste det ha kännts hemskt att jagas lite av de andra större. Men månne det inte jämnar ut sig bara den blir van, en stimfisk är det ju trots allt!

De små hehkutetrorna igen (minns tyvärr inte namnet på svenska) njuter helt tydligt av att den försvann, den lilla pirajjan. De lade visst tom. ägg här följande dag efter att den åkt hem och vågar simma vid framfönstret då ingen jagar dem längre. Fast tyvärr åts tydligen äggen upp, synd, för har ju bara sex sådana och det sku rymmas fast hur många till in där nu, de är ju bara ett par centimeter stora. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)