fredag 27 april 2012

En utflykt

Igår blev det en tidig morgon för Trapp som fick följa med och föra Tripp till skolan innan vi fortsatte mot vårt mål, hud- och allergisjukhuset. Vi märkte för någon månad sedan en klump bakom örat, på huvudet i hårfästet. Efter att vi varit hos gissningsläkaren  som inte visste vad det var skickades en remiss iväg till sjukhuset och igår var då vår tid. 

Mina lite morgonrufsiga fina klockan 7.30
 Lämnade Tripp på skolgården och gick mot spårvagnen. Härligt att få åka med den tyckte mitt sällskap! Åkte en bit och bytte till bussen som förde oss ända fram. Bussen var fullsatt då vi steg på. Blev glad och positivt överraskad då en kvinna steg upp och erbjöd sin plats till Trapp. Inte kan en sådär liten stå heller! sade hon då jag glatt tackade.
På sjukhuset var Trapp SÅ duktig! Lite tårades ögonen nog då läkaren stack den stora bedövningssprutan i i klumpen men så fortsatte han som vanligt. I väntan på att hon sku ta bort den hittade han en liksinnad kompis på golvet i korridåren. Lilla Mio som genast märkte att Trapp hade två Blixtenbilar i händerna vågade be om att få låna den ena i utbyte mot hans egen lastbil och så lekte de så härligt tillsammans tills det var dags för Trapp att gå in i rummet för att ta bort klumpen. Då tårades nog de vackra ögonen igen trots bedövningen. Det kändes tydligen SUPERDUMT då den togs bort. Men med löfte om glass och en liten bil efteråt så satt han tappert stilla ändå. Min modiga lilla. Nu väntar vi bara på provsvar för att få veta VAD klumpen var.
Glass och kaffe på sjukhuskafét, inte det billigaste precis men tydligen den godaste glassen någonsin.
 Så hoppade vi igen på en spårvagnen till hans stora glädje och åkte hela vägen in till stan. Tänk så små saker kan få dessa små typer lyckliga.

Titta mamma så fint golv!  Fota mina skor också!! 

Min sol
 Så besökte vi stockmann för första gången på säkert ett år eller mer. Det hade ändras och jag hittade inget. Till sist lokaliserade vi ändå leksaksavdelningen och han fick sin lilla bil. Så irrade vi runt i jakt på trädgårdsavdelningen men då vi hittade den så hade de tyvärr inte det jag är på jakt efter, färgnässelfrön. Blah. Ännu lite mer irrande i en lång gång som Trapp var livrädd för (då det i början hördes hur en spårvagn åkte ovanför oss) och så sökte vi oss mot ännu ett fordon, metron som tog oss till bussen som tog oss hem.
En liten pojke i en skrämmande tunnel
Det var, igen, härligt att ha sällskap av bara denna fina filur. Han är så ljuvlig att vara med på tumis då han får all uppmärksamhet och inte behöver bråka och retas för att man ska lägga märke till honom. Att bara gå omkring med honom och njuta av de små sakerna i livet, som olika fordon och allt man ser från deras fönster, det gör också mig riktigt glad inombords. Dessutom har han bra humor och mycket att berätta. Älskar dig ungen min! 

5 kommentarer:

  1. Så duktig han var och hoppas det inte var något märkvärdigt i knölen. Så skönt få tumistid ibland

    SvaraRadera
  2. Ja jag måste säga att jag var riktigt stolt över min lilla tappra pojke. Han har nog tyvärr hamnat stå ut med en del redan (den superjobbiga huden+alla allergier, halvblind innan glasögonen, lappen som ska vara på ögat 5 dagar i veckan och så ännu någon konstig klump som sku bort). Men han verkar väl tycka det är riktigt ok på sjukhus, barnallergiavdelningen har satt sina positiva spår,de är så härliga där!

    Ja jag är lite besviken på att jag så sällan får fixat tumistid med dem, men så gäller det att njuta då det en gång sker. :) Man minns plötsligt mycket bättre en hur underbar liten typ man har äran att umgås med.

    Hoppas du mår bra med dina busar!

    SvaraRadera
  3. Vi mår nog ok med busarna, lite förkylda. Skall nog försöka hinna över, senast efter arbetspasset. Vilka dagar fungerar en förmiddag i lekpark för er?

    SvaraRadera
  4. Du skriver så fint om honom! Det är ju så härligt när de får vara sig själva utan att armbåga om uppmärksamhet!

    SvaraRadera
  5. V- Det beror väl lite på vädret o så men på tisdagar och torsdagar är vi ju färdigt där. På fredagar (kring tolv tror jag) kan man då grilla där också.

    Mia- Tack! Tror jag gör det lite för lite, skriver och säger hur underbara de är. O ja, det borde de alla få chansen till lite oftare säkert,att bara vara sig själva. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)