onsdag 9 juli 2014

Ärtplantering

Den 20.5 var det äntligen så varmt att vi bestämde oss för att plantera ärterna. Det var också andra gången som Trapp hellre stannade ensam hemma än kom med oss. Denna gång hade bara stackarn blivit lite rädd.. Nå, det är bra att öva sig då man vill!

Gult är nog fint, men vet ju hur det är då de börjar fröa av sig..
 Hellst sku han ha ätit de blötlagda ärterna direkt, men hjälpte istället duktigt mig att vända jorden, sätta ut av ärterna och täcka över med mull. Härligt då man märker att de trivs. Eller nå, han, de andra är nog inte alltid så intresserade..
 Vi fick en fin låda av pappa då vi var på landet också, just en sådan jag drömt om att ha vid pumpen. Eller nå fin kan man kanske inte kalla den, men väldigt praktisk! Man kan tex. leka med vatten i den, det extra som droppar/sprutar från kranen samlas upp och kan användas till bevattning och det bästa är att då man sätter träpallen (som syns på bilden) på den så får man upp vattenkannorna på ergonomisk höjd utan att behöva hålla i dem! Har haft så ont i armarna, länge, nu att det känns viktigare än en på riktigt vacker låda..
 Så susade vi hemåt igen. På den lilla, gröna, favoriten. Vad gjorde man innan Puky fanns? Hih. Har varit så nöjd med den!
 På gården hittade vi den största brorsan. "Klickaa bröd" är deras version av Klick Bro´! Sötnosarna!
 Och den lyckade kvällen avslutades med en dubbel regnbåge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)