onsdag 30 juli 2014

Världens fulaste bassäng och ett byggprojekt

Var på bassängköp redan tidigt i somras. Men behövde en med rätt så litet diametermått. Då fanns det att välja mellan en "flickversion och en pojkversion". Valde flickversionen, den var trots allt hela fem centimeter djupare, och sådant är viktigt då det gäller plaskande!
Men huua så Trapp var sur på mig då han såg den. Prinsessor?! Ljusrött?! Han sku aldrig i hela sitt liv simma i den! Aldrig!

Men så blev det varmt.Och den 5 Juli fylldes bassängen äntligen. Och så satt han där, i iskallt vatten och var helt lycklig, fast den var ful..
 Man kunde göra små dykövningar också.
 men denhär tyckte nog ännu vattnet var för kallt och nöjde sig med fottvättsbaljan.
 och seglade hellre ännu med båtarna i bassängen, men mycket nöjd han också!

 Så satte vi igång med ett byggprojekt som väntat redan länge. Här ser ni rucklet som tidigare agerade som liten koja. Det hade stört mig redan länge att det var så fult, och nu med en hög nya hittebrädor (har inte köpt nåt trä alls till palstan faktiskt, bara det första staketet för nio år sedan, och så verktygslådan och komposten då samtidigt) satte vi igång med projektet koja.

Den duktige medhjälparen hamrade för brinnkära livet och fick tom. spraymåla helt själv.
 Så blev det matpaus
 och det talades om drömmar (och inte drömmar, jag) att flyga i sådanhär.
 och så stannade vi kvar typ halva natten tills deras lilla koja var klar! Lite sne, men mycket, mycket, bättre än det förra!
och rätt så mysigt inuti också. Fönstren är fastsatta bara upptill så man kan leka butik om man vill men det endå inte blåser och regnar rakt in om man vill söka skydd. Pallen och bollen är båda roskisfynd, passar utmärkt här ute.
 Och i farten fixade jag en ny leksakslåda också för att gömma de fula plastsakerna.
 och så började första Dahlian att blomma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)