onsdag 30 juli 2014

Så åkte tre av dem iväg..

Av fiskbabyna alltså, de som nu är över ett år gamla och trängs tillsammans med deras mamma. Har redan länge försökt få sålda en del av dem, men det är inte många som har guldfiskhem lediga, vill ju att de ska få bra hem också! Men nu hörde en kvinna från Tammerfors av sig och ville gärna köpa tre av dem då hon var på väg ner till Helsingfors. Så jag packade ner tre av de större, hon redan valt ifrån bilderna, i ett ämbare och hoppade på bussen för att möta henne vid järnvägstorget varifrån de fick fortsätta iväg med tåget. Om somrarna ska de få bo ute i en damm och om vintern inomhus. Hon hade guldfiskar från förr och jag hoppas de har det bra nu! Nu får man sen gärna höra av sig om man vill köpa tre fina firrar till ett tillräkligt stort akvarium, eller ut till en damm! För ännu är det trångt, och de blir ju bara större!

Här är nästan hela gänget på bild.
 Rohmu var den som först tog sin växtspurt, då som liten. Nu var de rätt jämnstora med den stora guldfärgade som också åkte iväg.
 och som tredje fick denna fina fläckiga åka med, också han en av de större.


Det löjliga var ju att bara en av elva visade sig vara en hona, fattar inte hur det blev så. Måste ju självklart hålla henne så att inte alla ger sig bara på mamman då de har hormoner i sinnet, och det har de ofta, och då går det villt till..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)