tisdag 27 december 2011

The crazy night, alltså julafton.

Kom iväg alldeles för sent. Det tar sin lilla stund att packa för några dagar för fem personer om man inte är van med det. Utekläder, festkläder,hemmakläder och det viktigaste, springkläder. Packade de sista klapparna med "hjälp" av minstingen. Det tog kanske dubbelt så länge än vad det sku ha tagit utan hjälp. Hade fått låna bilen av mina snälla föräldrar ju, så vi släpade barn och väskor och julpåsar med svettpärlor i pannan och på festkläderna. Då vi redan borde ha varit framme och vi var på väg att starta, märkte jag att strumpbyxan ju fåt en jätterepa och sprang fort upp igen. Men vet inte om alla bara gett upp hoppet om oss någonstans i tid eller om det bara var julfriden, men alla varkade helt ok med att vi var 40 minuter försenade. Men hej, åtminstone kom vi ju. Kunde ju ha varit annorlunda med de två yngre flunssiga. Minstingen hade ju rätt hög feber kvällen innan, nu var de båda i skapligt skick så vi kunde fara.

Min hjälpreda for iväg med paketbandet tex. En halv minut senare föll han som ett träd.

Det var mat. God,god mat i mängder. Kalkon, som det ska vara! Med det godaste av det goda, kastanjer. Min jul sku inte vara en jul utan dessa.Pappa kan!
Det var spänning och lite gnäll. Tiden gick alldeles för långsamt enligt vissa lite kortare typer.
Det var hårda knackningar på dörren och säckar och mera säckar fyllda med paket i alla de färger. Hjärtklappningar av glädje och spänning över innehållet i paketen. Nästan panikartat öppnande, slitande, av pappren runt klapparna. Glada ansikten.

En mycket lyckad kväll! O världens bästa julgubbe! Fast han inte hann komma in i år. För första gången. Men ingen klagade.


Juligt och fint bord

Jag tror hans val av bästa klapp sku vara denna.
Som han försökt erövra brödernas små fåtöljer de senaste månaderna,
satt sig i famnen på dem, försökt skuffa bort dem.

Roligast enligt de två yngre var kanske den sjungande och dansande pingvinen minstingen fick av min kusin.

Trapp öppnade första paketet och hans jul var perfekt. Angry birds bordsspelet.
Årets bästa klapp utan tvekan!! Han har drömt om det sedan det började säljas.
Jag hade glömt en hel stor kass med hemlisar hemma så sambon åkte efter den. Samtidigt förde han hem några stora grejjer.Som tex. vår nya massage"stol". Ah! Den kommer att användas flitigt tror jag!
Klockan var väl närmare tio då vi kom iväg till följande plats, svärföräldrarna. Trull sov en liten lur i bilen men de andra var ännu sååå på högvarv att de bara glatt pladdrade i bilen.

Round two.

Den läskunniga tomten agerade som julklappsutdelare på båda ställena

Ukki hade hjälpt julgubben lite och lagat fina sköldarNya ljussvärd fick de också! Lite farligt stora bara..
Lilla gubben fick också en ny favorit, en formulabil i trä.

Han fick ett paket med tjutande arga fåglar och en gris och var lycklig

o kexburken som tydligen var från loppis o har ljud och en lysande näsa var omtyckt! 
Då jag i en timme kämpat för att få minstingen att sova mitt i natten, medan de andra spelade och farmor sku laga fram mat, tappade jag lite nerverna. Inte ens på julnatten tycker jag det är ok att barnen är vakna riktigt så sent som till ett. Då var det fem före att jag sku ha åkt hem nästa dag för att inte behöva umgås med övertrötta avkommor. Men de somnade sen rätt fort efter lite gråt och sorg o vi umgicks ännu en liten stund med sambons bror och flickvän.

Tre på natten. En ilsken Trapp vaknar, stiger upp och meddelar mycket ljudligt att han nu ska leka. I en timme kämpade vi med att få den tjutande och morrande ilskna varelsen övertygad om att det var mitt i natten och att han sku tillbaka i säng. Han hann dock väcka båda bröderna så det var ingen solig mamma då heller.. Fem personer i en 180 bred säng är inte annors heller nåt jag precis rekommenderar till folk. Hua. Men de tog och sov till över nio åtminstone, Tripp tom. enda till tio.

2 kommentarer:

  1. De har nog varit snälla då de fick så många fina presenter:)

    SvaraRadera
  2. Nå jo, man undrar lite.. De var ju egentligen rätt så bråkiga och jobbiga innan jul faktist.. Kanske hela årets snällhet räknades ihop?! ;)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)