fredag 9 december 2011

Snöstorm

Det var det idag. Tyvärr visar termometern ännu också lite för mycket för att det sku stanna kvar, och att vara ute var sannerligen ingen njutning idag. Gick till närmaste matbutik för att Trapp sku få njuta av snöfallet, men nej, ingen njöt! Det var som att bli piskad med små isbitar i ansiktet, det blåste nåt fruktansvärt. Trull började gråta på vägen hem från butiken, han gillade inte vädret fast han var djupt inne i vagnen med regnskyddet på, så stackars Trapp som gärna sku ha stannat ute längre fick snällt komma in istället. Som tröst blev det pepparkaksbak då Tripp kom hem från skolan.
Här var han ännu mest undrande. Vad ÄR detta kalla, våta?! 
Snö, snö, underbara snö! 
"löskepsen" skyddar glasögonen mot slasket
Tripp hade tydligen fått godis efter skolan, gömt dem bakom vagnen i tamburen,
och blivit av med en del då Trull hittade påsen.
och så bakades det för fulla muggar. Inte så idylliskt man kan tro då man ser på bilden. Verkligen inte.
Ja och detta, detta ska klistras ihop till ett muminhus.
Sure. Ser fram emot det. Varje bit är böjd åt lite olika håll.. 

7 kommentarer:

 1. heheh, lycka till med huset ;)I vårt hus är det karln som får sköta snickrande. Jag sku nog inte få ihop till ett hus.

  SvaraRadera
 2. Vi får se hur det blir här. :) Väntar på att jag får bygga det utan "hjälp".

  SvaraRadera
 3. Oj, vi skulle nog inte få ihop ett hus. Vi bakade igår och tom mumin är oigenkännlig, faktiskt ganska groteska och ja...annorlunda pepparkakor.

  Men om en 3-åring, 2,5åring, 1,9mån, 1,3mån bakar så blir det som det blir :)

  SvaraRadera
 4. Ja det är ju skaparglädjen i sig som räknas! Charmiga är ju de också lite groteska huvudlösa typerna om barnen gjort dem. O lika goda. ;) Dessutom vet man nu ett hurdant jobb det ligger bakom dessa oigenkännliga pepparkakor, kanske man njuter av dem lite mer?! (Inte för att jag nu egentligen är så förtjust i dem annors heller)

  SvaraRadera
 5. Du kom dock ett steg längre med Mumin huset än vad jag gjorde. Tappade nerverna redan på stadiet då huset skulle tryckas ut. Det gick bara sönder hela tiden. Det blir säkert ett fint Munin hus!

  SvaraRadera
 6. Ja inte var det lätt det heller,just det att de böjde sig ju hur som hellst.Jag orkade tom. pillra in slickepinnskross i varje liten fjuttig ruta. Fast tydligen inte tillräkligt tjockt. Men vi håller tummarna att alla bitar hålls hela och passar ihop i limningsstadiet. Kanske man bara sku ta och använde superlim. ;)

  SvaraRadera
 7. Jag gjorde detdär muminhuset förra året och det blev, hurskamannuförklaradet?, speciellt?, eller kanske charmigt hemgjort? och själva byggandet var ...hmmm...haasteellista? Anyway, skippar vi huset i år:)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)