onsdag 21 december 2011

Julfest

Skolans julfest var ikväll. Mina snälla föräldrar lånade oss bilen så vi smidigt kunde ta oss fram och tillbaka. Uppskattat, i synnerhet som det bestämde sig för att börja snöa (?!) just innan festen började. Hamnade dock göra nåt jag aldrig gjort förr. Transportera ett barn utan bilstol. Halv sex då vi sku iväg märkte jag nämnligen att det var en stol för lite i bilen, och vår extra stol, ja den var hos mina föräldrar. Illa,illa. Men för att inte hamna gråta som på vårfesten  då vi missade hela uppträdandet så fick Tripp nu sitta på bakbänken med bara bilens bälte. Men uj så fel det kändes.

Kom i tid. Men fick nog endå stå längs jumppasalens vägg, sittplatser finns det nog aldrig för familjen sen. Inte för att jag sku ha kunnat sitta oberoende. Hade fullt sjå med att guppa minstingen i manducan, han var trött och gnällig. I ett skede somnade han tom. Sömntalangen för små är rätt imponerande för ljudnivån var nog rätt hög.

Festen var en av de bästa jag varit på. De hade verkligen lyckats med planeringen. Finlandssvenkt tema och en "studio" där de intevjuade några av de som uppträdde + andra "Finlandssvenska kändisar".


Trapp orkade fascinerat följa med  jättefint hela timmen på sambons starka axlar.  
Fast lite besviken blev han då de kallade Sås&Kopp in till studion. De var ju inte de riktiga.. 

Älgen och Isa gris från Bertil var också i studion

Lilla My och Too-ticki 
 Men sen var det dags för uppträdande nr. två för min kära sons del. Alla andra sjöng fint. Men han hade en stjärna, i guldglittrigt piprensarmaterial. Den stal hans uppmärksamhet. Kanske han inte kunde orden eller nåt, men hela sången igenom pysslade han bara med stjärnan. Fällde den, böjde den, skrattade och lyfte den ovanför huvudet. Sambon tappade lite nerverna och sade ifrån om uppträdandet då uppträdandet tog slut. Så det blev lite trist slut på festen. Vi åkte fort hem. Med en sur pojke.

nyvaken liten unge och jag

2 kommentarer:

  1. Verkar ha varit avancerat program och kul fest. Han ser lite ynklig ut, den lille...men klart om man är nyvaken.

    SvaraRadera
  2. Ja det var verkligen lyckat i år faktist!
    Ja han hade nog fått nog för länge sedan.Sku väl bara ha velat gå omkring.. Varmt hade han också.

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)