tisdag 27 december 2011

Jul annandag

Fruktansvärd storm hela natten. Vinden riktigt ven i knutarna och regnet piskade sidlädes i fönsterrutorna. Låg vaken mellan alla korta ben och funderade på att plåttak kanske inte är det bästa om man har ett val någongång i framtiden.
På morgonen hade regnet upphört och solen, ja du läste rätt, solen sken mitt i stormvinden. Men nu blinkade ljusen till med jämna mellanrum och alla digitala klockor var helt råddiga. Svärfar hann just laga morgonmål till barnen innan strömmen gick helt. O den kom inte tillbaka. Inte förrän i natt faktist. Lite spänning i livet med andra ord. Värst tyckte alla det var att inte kunna knäppa på kaffekokaren. Svärmor var duktig och trotsade stormen och kokade kaffe på utepaltsen. Männen i huset var saliga och gick lite i skogen trots uppmaningar om att inte göra det, för det föll hela tiden träd och marken lär ha lyfts upp i luften då träden drogs uppåt av den starka vinden. Där fanns mycket att röjja då jag åkte iväg till min moster halv två tiden. Många träd hade fallit över vägar,gårdar och hus.

Han har mer och mer typer som ska sova i hans säng..

En nyvaken lite fundersam pojke på julfrosseri hos moster

granen hade fiiina bollar och girlander

Mösse hade också gjort muminhus som blev plundrat till kaffet
Han hade samma erfarenhet som jag, det var jobbigt att få ihop. Att han ens fått det fastklistrat med bara kristyr var redan duktigt gjort tycker jag!

På den inglasade balkongen blommade pelargonerna!! 

o vi mumsade och mumsade runt det stora bordet som börjar vara alldeles för litet för vårt gäng

Minstingen och faddrarna


 Jag gjorde förresten det smarta valet att lämna de två större pojkarna hos svärföräldrarna medan vi åt. Sambon var och hämta dem efter att han kört hem våra julklappar och kassar så de fick komma passligt till kaffet. O det var helt tillräkligt tycker jag.. De är inte precis sådana som sitter tyst och stilla vid bordet i någon timme.


I nya julklappsblusarna, passligt till gosakerna det bjöds på tillsammans med den magiska svarta drycken

Hemskt länge tog det inte innan vi kände att det var dags att dra hemåt. De har enegi så det räcker våra kära barn.. Här provar Trull Tripps julklappspipo.
En bra jul. Men kära nån vad jag är glad att det är ett helt år kvar till nästa gång igen. För nog är det rätt krävande med sådanahär grejjer..

4 kommentarer:

 1. God fortsättning. Har nog blåst, såg hur grannens stora gran föll. Visst är det skönt att få ta det lugnt efer allt ätande och släktkalasande.

  Ni verkar ha haft trevligt ser man på bilderna, vår son har också mååånga som skall sova med honom...
  ...och revan på strumpbyxorna lär ju inte roa någon ;) :)

  SvaraRadera
 2. Ja jag tog en slappdag medan sambon åkte iväg för att klättra igår. Kändes riktigt "juligt" då man bara tog det lugnt. :)

  Visst är det ju trevligt, men lite tröttsamt att flänga omkring.
  Trapp har helt sjukt många som släpas från rum till rum, bra att han ens själv ryms in i sängen om nätterna. ;) O alla är så kära så kära. :)
  O nej, revor är nog inte bra nej. Brukar därför mest använda lite tjockare strumpisar, nu hade jag satsat på ett par lite festligare (tunnare) och så ser man hur det gick. Man ska tydligen inte släpa barn,väskor och julklappspåsar med tunna strumpisar på. ;)

  SvaraRadera
 3. Men som tröst så var du i gott sällskap, ser bara på bilden med en nyvaken trull i fåtöljen;)

  Vet inte när jag sist haft kjol, skulle vara kul ibland, men först måste nog en sådan inhandlas och så kan jag ge mig in i strumpbyxhelvetet.

  SvaraRadera
 4. Ja stackarn.

  Jag tycker om kjolar, men jag har ofta lite längre sådana så det inte synns så mycket av benen. ;)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)