fredag 28 december 2012

Dag ett, julafton

I år var det dags att fira julafton i Esbo, hos svärföräldrarna. Svärmor föll illa medan hon hämtade av julmaten från deras jordkällare och middagen blev sen då kalla påsar och förband lades kring foten hon skadat. Senare märktes det att även knät var skadat.. Det blev en lugnare jul för hennes del.

Den minsta hittade nåt han verkligen gillade, skinka! Nam! 
Medan vi väntade på julgubben (när kommer han?När kommer han? När kommer han? Med ca.tre minuters mellanrum mot slutet) lärde sig Trull att skala choklad.Det är bra att kunna när man är två år.. 
och så kom han!! Liiite för spännande till en början, tyckte både en och annan innan de glömde rädslan i och med paketivern.
Farföräldrarna satt och njöt av att se ungarnas iver

och ivriga var de sannerligen! Trull lärde sig fort att man säger Kiiko (kiitos) och så tar man emot paket (rycker det nästan ur handen på gubben). Han tog emot de flesta och delade sedan ut dem själv till personen som egentligen sku få det. 

och vilka fina presenter de/vi fick sen!! 

De äldre var lyckliga över sina Lord of the rings legon och angry birds mjukisar. Äntligen fick också Tripp två egna, de var alla slut innan senaste jul då han redan önskat sig samma två som han önskade sig även i år. Tripp fick också skridskor och en sovsäck så han kan åka på skogsäventyr med sin far. Trapp däremot rymdes inte in i sina kuoman då han åkte iväg till farföräldrarna så julgubben kom med ett par sprillans nya i några storlekar större. 

Trull fick den bästa julklappen, hans farfar hittade grävskope videon (på youtube tror jag) och den tittade han på i extas rätt länge, vad han än gjorde.. 

Jag fick också bygga lite legon, fast täti byggde nog mest, i många timmar.

 Barnen fick vaka halva natten (utan att jag ens fick nervsammanbrott i år) då de var SÅ inne i legolekarna med mummi. Försökte få Trull att somna där nåttag innan midnatt och han bara gol julsånger och lekte med sin nya skuttande och skällande(?!) pupu. Till sist (efter hysteriska och våldsamma protester från Trapps sida) sov dock hela bunten. Då var det ännu dags för en sen middag för de vuxna. Fast Tripp tyckte att det var mer än fräckt att vuxna får bestämma när de lägger sig..

En riktigt bra julafton måste jag säga att det var!

2 kommentarer:

  1. Ser ju hur mysigt ut som helst. Även här kom det många klappar, men tur nog en massa böcker och dvd:n. Så tar int så mycket utrymme. Men visst kom det större grejer också.

    SvaraRadera
  2. Det var riktigt skönt i år! Ibland blir jag helstressad och purken men i år försökte jag åtminstone leka zen. ;) O det gick rätt bra, bonus för att man denna jul kunde ta ett glas vin här och där! ;)
    Här kom det nog lite väl mycket i år igen, utrymmet hemma var liksom slut redan för nåt år sedan. ;) Men då man träffar så mycket släkt och vill göra barnen så glada..vad kan man nu sen göra. :/

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)