fredag 28 december 2012

Dag två, den 25.

På juldagen var det dags att åka till mina föräldrar för att fira lite med dem och mina systrar. Jag behöver nog få av pappas kalkon och kastanjer för att julen ska vara en jul..och han gjorde mig inte besviken i år heller!
Det var så sjukt vackert överallt!
Men lite svårt att köra (ja för sambon då) då man knappt såg vägen för snöfallet..

Det hängdes en hel del under köksbordet med Sniff the kanin. 
 Sambon fick (som väntat) hemsk allergi då vi var inne hos dem. Ögonen svällde, röda och rinnande, läpparna svällde och huden fick nässelutslag som senare bara blev jobbigt rött. Han gick ut en stund i kylan för att överleva men sedan blev det liksom inte värre. Men nu är det då testat, han behöver inte komma till sina svärföräldrar så ofta mer..

Mamma har många tomtar. Jag gillar "brasan" jättemycket! 

Det blev en till julafton, med massor med fina (främst mjuka) paket av systrarna. Ipi har ju varit i Kina sedan augusti så hon hade en hel del med sig. Emsi hade annors bara spenderat en halv förmögenhet på sin syster och sina systersöner. Tack! 
Tex. dessa fick vi av Ipi. 
och jag blev smått kär i min nya fina morgonrock.
Av Emsi fick jag också årets tröja. Jag har fått en varje jul i många år nu, önskar mig faktiskt en själv varje gång. Så sliter jag den slut innan nästa år, för hon brukar lyckas bra med sina val! I år blev det en fin vinröd med breda knappar och huva.

Sniff fick också en julklapp, en tunnel med titthåla i mitten. Trull missförstod väl till vem den var..

Av mamma fick jag en julkalenderslott. Vi skrapade den mycket kristligt och utan nåt bråk med pojkarna. Det var säkert därför som jag sedan plötsligt insåg att vi faktiskt hade vunnit hundra euro!! Visst var där fyra ljus!! Får se om mina barn nu blev spelberoende..
Vid efterrätten började man redan vara rätt uttöjd. Oj så gott allt var! Pojkarna mindes att här kan man tom. få strössel på glassen om man inser att fråga och det dekorerades flitigt.. 
 Så var det dags att klämma in alla i bilen vi lånat av pappa och åka tillbaka till julbasen, Esbo, i snöyran som satt igång igen efter en liten paus..


Då vi kom fram blev barnen väldigt besvikna. Farmor, täti och farbrorns flickvän hade åkt iväg till Jorv för att kolla svärmors ben. Det hade blivit värre medan vi var borta och de ville kolla upp det. Tyvärr blev det en lååång väntan och de kom hem först kring tio, utan att ha blivit någå klokare på skadan..

Medan de väntade på sitt leksällskap ville Tripp prova på nåt nytt. Hoppa från taket!

och jag tog fram mina nya springhörlurar jag fick av pappa (de är förresten jättebra om du undrar!)
Då de äntligen kom tillbaka och dukade upp för mer julmat hade jag redan bytt om till springkläderna jag hade med mig för att få prova julklappen jag varit med och valt ut:
Mina nya, superfina Icebugs!! 
Det var ju kanske lite väl mycket snö för dem, man sprang ju som på en sandstrand, på mark där ingen gått tidigare.. Men sådär åtta kilometer orkade jag fast knät började bråka där kring fem. Är så trött på det. Hade så gärna sprungit fast hela natten, hade energi, bra musik i bra hörlurar och sköna skor. Men nej. Det brakade ihop helt igen. Aj.
Nå, kanske lika så bra. Efteråt gick vi i skön bastu medan de äldre fick vaka sent med mummi igen. Värmde oss ordentligt (behövdes då jag än en gång förfrös låren trots flera lager) och så hoppade vi i den übermjuka, fluffiga snön ett par gånger nakupelle. Så skönt då de bor vid skogsgränsen och med hög granhäck runtom gården, man behöver inte vara rädd att någon ser. :) Ojoj så det kändes skönt! O för en gångs skull var det absolut inga vassa iskanter som skrapade skinnet, det var bara fluff!

Så var det igen dags att lägga övertrötta,busiga barn. Sova fick vi inte göra på julen. Den minsta har bestämt sig för att villa ligga fast intill en, hellst PÅ en för att ens slumra till lite. Annors ligger han bara och gråter, vaknar direkt då man försöker lirka sig ens tre cm åt sidan..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)