fredag 28 december 2012

Dag tre, julannandag.

Då pojkarna vaknade var mummi borta igen. Hos läkaren. Köade i evigheter igen. Hann inte ens ge oss farvälkramar innan vi måste åka iväg på nästa fest, nu till min moster där släkten samlades. Men Tripp fick skriva ett tackbrev och Trapp och jag samarbetade med hans tackhälsning. Hon hade blivit glad då hon kom hem!
Trull fick en ljuvlig blus (ja jag undrar av vem,blink,blink) till julen. Här står han nyvaken och funderar vad han ska hitta på för tokigheter till näst (blev att hoppa över ryggstödet på soffan).
 Så packade vi bilen med allt vi fått och det vi haft med oss (det blir en del kans jag tala om för er!). Det var just och just bagageluckan gick att stänga.. Att fira jul hemma någongång, det vore nog sååå skönt!! Men man vill ju se alla andra också och de ryms inte in i vårt hem för tillfället.

Festklädda barn i nya julklappsblusar hos moster. Hon hade dukat ett fint barnbord i köket för dem och några objudna arga gäster.. 

Jag fick äta en stund längre ifred då Tripp plötsligt visade sin bästa storebrorssida och läste Pettson och Findus till Trull (som dock inte orkade lyssna så länge, tyvärr).Trapp hade sin legolåda med sig och var sysselsatt han med..Skönt att livet börjar bli lite lugnare ibland. Just så man nuförtiden kan sitta med vid festborden lite längre. Höra lite av vad som pratas. Dricka ett glas vin.

Då alla hade fått lite mer vikt kring magen var det sömnigt folk som bredde ut sig i mjuka stolar och soffor. Det är tungt dethär med julen.

Ipi trodde visst hon sku ta det lugnt på soffan i ett rum. Där trodde hon nog fel.. Vet inte vad hon gör med dem, men de blir alltid sjövilda i hennes sällskap. 
Så var det dags att tacka, där efter kaffet, och stuva in ännu någon påse till i den överfulla bilen. Men det mesta innehållet var sådant som går att förtära, mycket uppskattat!

Så hittade vi en liten bit vid bilvägen här på vår väg som såg ut att ha kunnat vara en parkeringsplats en gång och körde bilen upp där innan vi började rouda påse efter påse uppför trappan in i vårt nystädade hem.

Hemma märkte vi plötsligt hur stor vår lilla Trapp har blivit. En riktig kovis! Tänk, nästa år är det förskolan som gäller..

I nya AB blusen från Kina. ÄNTLIGEN har han en egen!

Fast det var en mycket lyckad jul (och jag fick komplimanger för att ha hållt huvudet kallt trots alldeles för sena nätter för våra barn) så var det nog mycket skönt att komma hem också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)