fredag 21 december 2012

Dagens andra julfest

Ja igår var det också skolans julfest. Eftersom det brukar vara ont om sittplatser och vår yngsta är lite av en uppträdare och vi var rädda att han sku stå på scenen med alla de andra (utan att ha övat orden) så bestämde vi att bara jag sku gå tillsammans med Trapp. Men Trapp hade en lång dag och valde till sist att stanna hemma med lillebror och sambon. Jag kom hem lite över fem från föregående ställe och tjugoen över måste vi gå iväg till bussen med Tripp för att hinna på julfesten. Nå just den bussen kom för tidigt.Men vi kom som tur just i tid till skolan..
För en gångs skull fanns det gott om sittplatser för familjen, men på elevernas bekostnad tyvärr. De fick inte sitta i salen. Vilket jag tycker kändes rätt dumt. O då de tidigare önskat att bara en förälder per familj kommer så var det ju lite onödigt då det var rader tomma nu..

En riktigt fin julfest. O för första gången fick jag helt bara sitta och titta ifred!
Men mamma, du sa ju att vi hade bråttom! Ja,ja men ibland går skönheten framför skyndande, och så tog jag en bild av min söta son framför den sagolika lilla kyrkan på vägen.

Lucia var fin. Här kunde Tripp ha varit med om inte han gått om förskolan. Därför kändes det extra rörande att se alla de bekanta ansiktena, allvarliga inför den stora uppgiften.Nästa år är det Tripp som går på trean och får vara med i Luciatåget. <3
 Tripps kompis spelade modigt och fint (faktsikt helt rent!) en sång på blockflöjt och Tripp var så stolt över honom! Tänk att han är min vän!

Nytt för i år var ett väldigt fint uppträdande av ett gäng små flickor (isprinsessor) med färgade band de viftade på. Vackert! 

Min lilla tomte såg man tyvärr inte så mycket av där han stod inklämd i ett hörn bakom en mycket längre klasskompis och dessutom med en stor papperssnöflinga framför ansiktet största delen av tiden.
Deras musik tog slut mitt i pga. tekniska besvär men de fortsatte sjunga och dansa till publikens applåder. Men oj du milde så ledsen han var efteråt. Han som varit så himla nervös redan innan..


Efteråt missade vi igen just bussen och hamnade vänta på nästa i över tjugo minuter i kylan. Nå. Hann fota oss och han hann leka i snön. Jag som inte ens hunnit äta lunch öppnade en chipspåse vi köpte på vägen för att inte kollapsa och var glad att jag hade utebyxorna på mig. 
Kompisfoto 
Min fina,fina nioåring.
Det var riktigt skönt att hengaile med bara honom igen, för första gången på länge. O så tog jag en del bilder på honom för det blir ju mest bara taget på de yngre nuförtiden då jag hänger mest med dem om dagarna. Hemma var vi alldeles för sent, efter nio och så sku han ännu äta. Stackarn var nog rätt trött då jag väckte honom idag för att gå på betygsutdelning.

Men NU har vi ledigt!

4 kommentarer:

 1. Så söta ni är på kompisbilden! Och det är så rörande och fint att han är stolt över sin kompis!

  SvaraRadera
 2. Tack! :) Vi har "några" fler på datorn. ;) Han gillade det.
  O ja visst är det rörande!<3 Det var hans första bästa kompis.De är båda lika små till växten och mycket söta tillsammans! O nog har man orsak att vara stolt över sin vän som spelar sådär fint i dendär åldern och inför en sal full med föräldrar!

  SvaraRadera
 3. Tycker också ni är så fina tillsammans! Du är nog en fräsch morsa-till-tre du!! Jag har bara en vilding och mina ögonpåsar hänger till marken ju!!

  Kan tänka mig att det är känsligt ibland med den "gamla" klassen. Men ni vet ju att ni gjort ett beslut för att ni älskar er pojke- inte för att han ska va i en viss grupp. Skönt med att va vuxen o inte behöva klassas i klasser och följa nivåer osv om du vet vad jag menar.

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja för att veta vilken dag det var då ser jag ju riktigt ok ut, lite coverup under ögonen gör underverk! :D

  Nå, egentligen är det inte så ofta det orsakar problem numer. O så gillar jag att han blivit ordentligt bekant med barnen från båda klasserna. Men ibland är han ju lite emellan de två..ibland ser man att han är mer på samma nivå som treorna men så kanske sådär skolmässigt mer på tvåan, han har det ju än ganska kämpigt med vissa saker.. Men nu har han fått ett par riktiga vänner på sin klass och är mycket mer tillfreds med livet. Det var lite jobbigt när bästisarna gick på en annan klass och kunde mer (i tex. matta) och ibland lite småretades. O ja, vi bryr oss nog bara om hans bästa! Allt annat struntar vi i! :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)