måndag 18 augusti 2014

En snabbvisit

Hann med en snabbvisit, i solen, till palstan förra veckan. Efter att ha fört Trapp till skolan och en snabbtur till butiken hann jag cykla efter lite grönsaker och för att vattna, innan det var dags att susa hemåt, springa till bussen och hämta från skolan igen.

Det blev årets första egna zuccini och tomater från palstan (på balkongen har vi haft tomater redan en tid).

 Och så hade en knopp jag så väntat på slagit ut. Men, men, alltså.. Den var ju fel färg! Jag hade trott att det sku bli en lila Echinacea, men den blev ju gul, som så många andra av mina blommor, vilket är lite synd då jag hade tänkt mig att den sku stå ut lite.. Höh.
 Luktärten som klättrar på porten planterade vi i våras med dagisbarnen. Hade en liten gallup bland dem, och hörde nog inte om någon annan som hade blommat.. Men ett par av mina gjorde det, men den andra, lila, fina hade kapats av någon natt efter att den börjat blomma.. Vet inte om jag ska skylla på harar eller människor. Synd oberoende! De doftar ju så underbart!
 Så har jag hörni fått min hittills största, någonsin, paprika! Den växer i år i ett akvarium jag slog ut bottnet på i våras. Verkar trivas bättre än förr! Det är så obarmärtigt blåsigt på våra åkrar annors..
 Ett ännu större mirakel är min äggplanta! Förra året blev den kanske 12 cm allt som allt, på hela sommaren, med två eller tre blad, svag och dålig. Nu har den kommit ut från det inte alltför höga akvariet och blommar!! SÅ spännande att se om den ska hinna få någon frukt eller inte! Men jag är nog egentligen nöjd redan med denna livsglädje, och blomman! Hurra för akvarium man inte får sålt vidare..
 Chilipeppar har jag fått förr också, men de är fler och större i år!
 Och i avdelningen nära komposten hänger det pumpor på staketet och jäser till sig. Håller tummar och tår uppe att de blir lite större än tidigare i år. Eller det är nu några år som de blivit rätt små. Nu ska här gödslas och vattnas tillräkligt, så vi får en ordentlig halloweenpumpa!
 På kvällen kom det åska. Och varje gång jag tog fram kameran, mitt i matlagningen, så gömde sig blixtarna en stund. Pojkarna tom. skrattade åt det. Har så längtat efter att få fånga en blixt på bild också i år..

 Matlagningen. Smålog åt mig själv. Nu var tre barn sjuka. Den ena i sin magsjuka, två andra i halsont och den äldsta hade ännu rätt så hög feber. Han yrade ordentligt natten mellan onsdag och torsdag. Såg igen en massa skrämmande ting överallt och var helt hysterisk. Stackarn! Som tur har det varit mindre av dem på sistone, men ja, har det då kanske nåt också att göra med att skolan startade igen. Hoppas inte!

Men skrattade ja. Åt portionsstorlekarna. Såg ju snyggt ut med bara tre makaroner på en tallrik tex. Och ja, peston jag tillredde på en minimal del av basilikan, var god, fast det fattas nog någå så viktigt då man är tvungen att lämna bort nötterna..  Bon appetit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)