tisdag 12 augusti 2014

Tillbaka till trädgården

Vi kom hem från Ingå, var hemma över natten och så åkte de två yngre iväg till farmor och farfar i Esbo med sin far. Den stora stannade hemma med mig, eller ja, ehmma och hemma, han spenderade ju den vakna tiden i skateparken i närheten så jag fick vara på palstan sent, i lugn och ro, endå!

Allt hade vuxit i värmen och återseendets glädje var stor! Tänk att få ha ens en såhär stor trädgård (närmare 100m2) man får rå om. Inte trädgården i större format jag längtar efter, men tom. sambon har varit nöjd i år då våra stadsbarn endå kan gå ut i "trädgården" och simma i simbassängen eller äta rakt från buskar..
 Blommorna jag var så glad över förra året blev jag ju överlycklig över då jag märkte att de kom upp igen, det var ju perenner!
 och de kom tillbaka större och mycket starkare än förra året!
 Min fina ros
 Och så hade Riddarsporen jag fick till födelsedagspresent förra året börjat blomma och lutade sin tunga stjälk mot liljan så det blev en så fin blandning av färger.
 Solrosen var tidig!
 och Dahlian glädjer mig var gång jag ser den!
 Den stackars funkian som egentligen inte ryms på palstan och är gömd lite vid dammen valde endå att våga sig på en blomma. Som dessutom passade fint till de i bakgrunden.
 och jag gick hem med en stor bukett rosor och Dahlian. Blev ju riktigt nöjd då jag läste att ju mer man klipper bort av blommorna (perfekt för en bukettälskare!) ju mer orkar de blomma! Nu hade jag då det svart på vitt, och färggrant, doftande, i vasen..
 Och jag gjorde ett litet varv runt huset som snart ska rivas. Vet inte varför det känns så dåligt, att de spränger hela gården, hugger ner träden och då ska försöra ett hus. En historia jag är så nyfiken över. Hittade gamla glasflaskor från gården, stenbeläggningar som kommit fram då gården grävts upp med maskinerna och kände mig bara lite ledsen att ingen bryr sig desstu mer. Platsen behövs för att utvidga ponnystallet. Screw the ponnystall säger jag. Jag har älskat att ströva omkring här på den lummiga gården, med gamla perenner och kolla på fladdermöss i mörkret. Snart finns ingen skog kvar heller, den torkar bort och faller ner då den trampats upp så mycket.. Snyft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)