fredag 15 augusti 2014

Min sista sommarlovsdag

Och det blev en så bra dag!

Sov visserligen rätt dåligt på natten, men steg upp på gott humör. Nu sku det njutas! Det var trots allt min allra sista lediga dag nu, efter en härlig sommar. Och solen den sken, tack för det!

Började dagen med simtävling i poolen. Stackars Ipi lyckades hon också bli stucken av en geting i vattnet.
Hann också läsa lite ur en tidning och ligga en stund i solstolen och njuta. Hann med minst tre damtidningar i somras,som hittades här på landet, bra så! 

 Så åkte vi iväg mot en liten ö med två båtar. Den ena såg lite hujsig ut där den åkte iväg, som om vattnet snart sku komma in..
 Men kaptenen har varit på havet alla somrar sedan han föddes och såg inte orolig ut. Den lilla i fören såg också bara glad ut!
 Så simmade vi på den mer skyddade delen av ön. Det var hård vind nämnligen!
 Pappa försökte fånga fisk, men de var inte på sådant humör just idag..
 Den lilla och jag utforskade lite
 och pappan visade hur man kastar stenar. Då den lilla föröskte samma, i den hårda vinden, kom stenen nästan i huvudet på honom.. Tur var den lite mindre än denna!
 Så tränade de lite tillsammans.  Och med hemska stånkljud fortsatte den lilla kasta i halva ön i havet..
 Medan simmaren simmade, värmde sig, simmade, värmde sig, simmade.. Med 3-d glasögonen som kom med poolen de köpte till farföräldrarna då de åkte dit. Han har velat simma med dem sedan dess, fast jag inte tror att man ser så mycket mer 3-d där i havet..
 Det var en massa nyckelpigor på ön. I flera olika färger dessutom!
 som tex. denna
 Så började klockan bli så mycket att vi måste tillbaka och äta lunch för att hinna hem också i tid. Sku nog inte alls ha velat..
Nu var det Tripps tur att få åka med sambon.
medan de två yngre fick prova styra den större båten helt själva! 
 Trapp hade inga problem med det utan styrde som om han gjort det många gånger förr, och var nog rätt stolt!
 Så fick ännu de två yngre åka på en liten tur i den lilla båten i viken, där inte vågorna var så stora som ute på öppnare vatten. Trull minns förvånadsvärt bra att han åkte med den redan förra året, då han endå bara var två!

Så var det dags att slänga ihop alla sakerna igen och lite vemodigt åka tillbaka mot stan, i det heta sommarvädret, för att gå tillbaka på jobb följande dag.. Som tur kunde endå sambon och pojkarna fortsätta med lite sommarlov ännu i en vecka!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)