tisdag 12 augusti 2014

Vattendjur

Det var hett i stan, så väldigt hett. Det är lite annat att få njuta av värmen på en öppen gård där det blåser och man kan doppa sig i havet. Nu var det redigt över trettio grader inne och våra fönster går inte att öppna mer än lite, så något svalkande genomdrag kan man bara drömma om. Våra akvarier, som innehåller invånare som gillar svalt och syrerikt vatten, har nog inte varit särskillt glada. Då vattnet var över trettio grader började jag oroa mig för räkorna som redan nu droppat lite då och då.. Så började frysa ner en och enhalvlitersflaskor som jag sedan satt i vattnet. Det tokiga var ju att tom. så stora mängder is smalt på en helt liten stund, men åtminstone gick graderna till just under trettio, och man såg ju att vattendjuren gillade svalkan, mmånga simmade just runt flaskan eller sög/klängde sig fast i den. 
 På palstan verkade de klara sig bra. Är nog så nöjd med min damm där de får hållas, de flesta andra vattenställen i närheten torkar nog ut fort då det är torrt.
 Kan inte låta bli att hälsa på dem, följa med vad de pysslar med, och ja, fotografera dem!
 Det finns flera här.
 I ljusare och mörkare färger
 och större och mindre till storleken. Men tycker det just vid dammen brukar vara ganska samma gäng, och en av dem är mycket mer tam än de andra, den råkade tom. hoppa på min fot här en dag, den har väl insett att jag bra pysslar med mitt och inte gör den illa.
 På balkongen har jag igen varit noga med att hålla snigel/maskvärlden fuktig. Gav dem en skål att dricka ifrån (och de verkar ju tom. ha fattat galoppen!) och så sprejar vi vatten på dem många gånger i dagen. De har nog det bra för att vara sniglar,tror jag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)