tisdag 19 augusti 2014

Skräpkonst och underbara färger

Efter mammapappapicknicken på söndag, promenerade vi in mot stan, från Tölöviken.

Träffade Trapps gamla klubbvän med familj. Hans favoritflicka därifrån som han inte hade träffat på länge. Vilket sammanträffande! Stannade  och talade en liten stund innan vi fortsatte åt varsitt håll.

Då vi skiljdes åt svängde vi in mot de underbara blomarrangemangen jag beundrade också förra året..
 Nå, ungefär här, där han satt och snusade på alla de olika blommorna, råkade vi stöta också på Trapps klasskompis och Trulls dagiskamrat.

 Så gick vi vidare. Kom till "Skräppaviljong" området och pojkarna fick efter lite uppmuntrande vara med och delta i snördjungeln. Trapp valde rött snöre och Trull lila. Klippte passliga härvor till dem och så fick de hänga upp dem var de ville. Ganska roligt!
 Så gick vi in i "djungeln" på äventyr.
 Det var ganska spännande för vissa som hela tiden fastnade i snörena.  Men väldigt färggrannt och skoj!
 Trapp var så lycklig då han tidigare hade hittat en karta för turister, och satt och gick omkring med den framför näsan en hel del..
 Så fick de rita lite. Stooora typer, med napan och muskler. Rätt så ljuvlit på nåt sätt med spontana stunder som dessa, mitt i folkvimlet i det soliga Popup restaurangdags Helsingfors. Två ballonger hade dessutom vårt ekipage, från lastenfestarit, så det passade ju på nåt sätta så bra.
 Men sen. Sen kom det bästa! Hade sett en grej om rosentältet på facebook, men visste inte var det fanns. Men så plötsligt stod det där fram för oss och jag måste ju gå in! Och var nog tagen! SÅ fint! Och pojkarna älskade ju det! En stor koja i fantastiska tyger, kuddar, madrasser, täcken! Himlen liksom i solskenet!
 Vi hade det mycket, mycket bra!
 De provade sängarna. Värmen i luften, solen som kom igenom de vackra tygen. Sku ha kunnat stanna där länge, det var en så bra feelis i luften, helt enkelt!
 Ljuvligt! Det hänger en lapp inanför som man tydligen kan hänga upp efter lunch. På den står det siesta mellan (var det nu 13-14?!) och tystnad tack, på engelska. Kan så föreställa mig folk som ligger här och vilar!  Vilken härlig idé!
 Ligga här och titta upp på de vackra mönsren och känna ögonlocken bli tyngre och tyngre..
 Så fanns där en trumma också, som Trapp föll för. Han spelade en lång stund, och riktigt fint faktiskt!
 Medan Trull hade nånslags spontan dansperformans mitt på golvet i tältet.
 Vi blev också filmade till nåt, men missade kanske lite var det sku dyka upp, nåt om Helsingfors festveckor talade de om.. Och det verkar ju vara en hel del i år. Men detta koncept gillar jag! Ett mysigt, färggrant och positivt vardagsrum mitt i centrum! Fast lite dåligt väder har det kanske varit denna vecka, med allt regn. Tyvärr!
 Men denna dag sken solen över oss! Och jag var så lycklig över att ha fått en så fin, långt oplanerad dag, med de finaste små! De var ännu saliga då vi på vägen hem gick förbi godisbutiken vid Järnvägstorgets metrostation och åkte till vår buss med metrot. Det var länge sedan sist, och lika uppskattat fortfarande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)