onsdag 8 februari 2012

En kall onsdag

Du milde så det blåste idag. De -14 graderna kändes som -35. Var riktigt rädd om de mindres kinder då vi var ute. Har tydligen tappat två hjälmmössor som vi verkligen hade behövt idag.
Vi sku hämta Tripp hem tidigare idag så han sku hinna till stan och på bio med sin moster/gumor. Vi startade väl två, efter tuppluren och lunchen. Hemma tillbaka var vi kvart före fyra. Hur kunde det ta så länge?! Fort ner med köttpastejer i ungranas magar, de fick äta med overallerna på, bara Tripp fick byta om till byxor och rock för att lätt kunna ta av sig bara rocken på bio. Ut igen i den arktiska kölden. Bussen åkte rakt framför näsan på oss. Medan vi väntade på följande buss märkte jag plötsligt hur Trapps kinder blivit bleka och svullna, att sådant väder var det faktist. Tog bussen till metron och fick vänta säkert 25 minuter på den också, underbart alltså. Då den kom var den ju självklart så full att vi fick stå hela vägen som sardiner i en burk, tätt,tätt. Härligt. Härligare blev det då mina fina avkommor började dra humor storyn om roliga saker, ja som tex. bajs. Ha,ha,ha. Not.  Till sist kom vi så sent till stan att Tripp stackarn inte ens hann till Maccen med syrran innan de måste gå på bio. Då var jag nöjd att de åt lite innan vi åkte iväg. Hemma var vi igen efter halv sju. Så tja. Det har varit en dag fylld med olika transportmedel och väntan, i kölden. Tur att jag hade en liten påse majsbågar att muta den minsta med då han krisade. En duktig liten gubbe var han dock trots lite upprört gnäll emellanåt. Men jessus, det är ju inget jämfört med hur många timmar han hamna sitta i den där vagnen han avskyr för tillfället.
Idag lärde han sig förresten att åka på bilen! En nöjd liten parvel var han då han upptäckte det! 

På skolgården var det trapporna som gällde. Uppåt och neråt, uppåt och ner igen..
Medan det börjar vara självklart var man hittar Trapp, balanserandes och rutschandes..
Jag har gått omkring med en gammal goding på huvudet nu då det varit som kallast

Älskar solen som börjat stanna lite längre stunder, fast oj så bländar. De små gillade inte alls det.
och nu går vi pojkar! 

2 kommentarer:

  1. Var faktiskt kallt igår. Blev en snabb vända ute för oss och så en låååång kväll inne;)

    SvaraRadera
  2. Ja vinden gick genom märg och ben tyckte jag. Brrr. Inte för att det kändes mycket bättre idag heller. Blev innehäng för Trull och mig, Trapp var en sväng och mata ankor med klubben.

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)