lördag 4 februari 2012

Fredag kväll.

Det blev inte riktigt som tänkt igår. Hade skidkläderna på mig sådär halv fem, tänkte att de kommer hem lite senare än vanligt från jobbet/skolan då det var snöfall och köld, trafiken en enda kaos. Det är ju endå inte en såå lång väg, under en timme kan det ta från sambons jobb hem,via skolan med bussbyte, en bra dag. Nå igår var då sannerligen inte en bra dag och det tog närmare tre timmar för stackaren att komma hem i kölden. Hade det inte varit så himla kallt hade det ju nästan lönat sig för dem att gå, det är ungefär 6 km till skolan.
Lite före sex då de trötta och ledsna (nå främst skolpojken, inte sambon) kom hem ides jag inte längre gå ut och skida innan de lagt sig. Så vi åt fredagspizza och såg på Madagaskars pingvin kortfilmer, jag med tre lager kläder på mig. Åtminstone kan jag inte säga att jag frös!

Medan vi väntade på resten av jenget fick han göra nåt han inte fått förut, och han älskade det!
Trapp hade matat dem från stolen och då Trull märkte det blev han ju eld och lågor. 

Sen blev det (som väntat) lite för mycket av det goda (alltså splash splash riktigt ordentligt) och nu ligger också den lilla stolen tryggt nerfälld på golvet..

Då alla kortare typer somnat tog jag skidorna under armen och väskan på ryggen, med kameran i. Blev inte en så lång tur, spåren var inte precis spår, igen. Dessutom hade jag lovat sambon hämta choko från butiken som stänger elva, så hade inte hela natten på mig. En timme höll jag på ungefär. I minus 17 ungefär. Skidade till närbutiken, handlade en del och skidade hem via en liten omväg. Tänk att bo i Helsingfors och kunna skida till butiken och hem! O tänk att jag nu kommit till ett sådant skede i mitt liv att jag täcks göra det, och täcks gå in i en matbutik svettig och röd i ansiktet! Börjar väl bli stor nu.. ;)

Ungefär här startar jag,via bron ut på ängarna och längre bort mot skogen.
Skridskoplanens ljus lyste bra upp snön.
Här börjar skogsspåret, fast jag åker ju då tydligen åt fel (?) håll
Där var det lika vackert som förr.
Igår blev det dock bara en snutt på de bättre spåren, sen vek jag ut på åkrarna igen.

4 kommentarer:

 1. Du är min hjälte som skidar mitt i natten! Och ganska vitsigt med skylten :)

  SvaraRadera
 2. Njae, kanske man kunde kalla mig lite dum istället. Kunde ju ligga och sova också istället..;) Men tja, jag är en kvällsmänniska och gillar att sporta på kvällen, i synnerhet här i denna tätbebodda trakt, det är så mycket mindre folk i rörelse då. Ogillar att väja och akta medan jag håller på. Dessutom är det ju mycket tystare också.
  O skylten, ja plötsligt märkte jag den. Undrar om den varit där hela tiden. :D Jag skidar alltid år det hållet!

  SvaraRadera
 3. Åååh, så vackra bilder! Ser så fridfullt ut :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Fast lyckas aldrig fånga det där underbara glimmet på bild. Det VAR verkligen fridfullt, snön funkar så underbart som ljuddämpare. :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)