fredag 10 februari 2012

En parkdag

Mätaren visade lite väl många minusgrader och vinden hade inte ännu lugnat sig, så det blev innehäng i parken invid igår. Så skönt med ett "extra vardagsrum" att gå till och träffa lite ytligt bekanta. Hade jag varit där lite tidigare hade man tydligen fått köpa bullor också, men Trull och jag tog en tupplur istället medan Trapp var i klubben. Tre och en halv timme stannade vi där, det blir sex timmar för Trapp. Men man fick ju släpa honom därifrån. Så lycklig var han igen över lite lekvänner att Bleyda med. Han kommer fint överrens med skolbarnen, de föesta klubbvännerna hade gått hem för att lägga yngre syskon för att sova. Man undrar hur han kan hålla sig så lugn och sansad (alltså inte få hemska raseriutbrott) med dem men inte hemma med storebror. Men bra så såklart, att han ens någonstans kan bita sig i tungan istället för att bli arg. Annat var det sedan då vi gick hemåt, alla på området vet väl nu hur dålig jag är, så högt och ljudligt skrek han det efter mig..

Lilla terrosristen höll mig upptagen, också på detta rätt så barnsäkra ställe. En bula i panna fick han genast då vi steg in i tamburen.
Trapp fick tom. höra att han kommer att bli bjuden på en av skolpojkarnas kalas. :)

Men medan han var i ett annat rum blev mitt mammahjärta lite ledset då en flicka talade om honom med en av pojkarna som "aj den lilla nörden?". Stackarn, rillipää och nörtti. Inte får man kalla mitt gryn så. :( 

Tyckte prydnaderna i fönstret såg så fina ut med lite ränder
I samma byggnad har de också en annan eftis, en ute eftis, där de alltså är ute största delen av tiden. De vistas en hel del på en liten,liten innergård som de har dekorerat så fint att jag blev helt till mig.  För er med egen gård kan det ju vara roligt att pyssla sådanahär med barnen. På vår balkong vet jag inte om det lönar sig, det kan bli blött då det blir varmare igen..
En massa fina isdekorationer prydde trädet som står i mitten på gården


och väggarna pryds av tavlor barnen gjort


En liten snigel gömmer sig där inne i mitten
denna tyckte jag var lite rolig, gillade roboten bland naturmaterialen

och denna har ju bara så fina färger! 
 På kvällen tog jag och tjuvstartade lite och bakade fastlagsbullor. Goda kan jag tala om för er. I min finns det alltid mandelmassa,grädde OCH sylt! Ikväll ska vi till svärrisarna. Har visst inte varit där sedan jul så svärmor ville hemskt gärna se mig och Trull också. Tänkte offra åtminstone en natt och dag, tror jag åker hem imorgon dock. Mina nerver har inte riktigt tålt besöken där på sistone, om vi ska säga så.  Har inget att säga till om mina egna barn där och det tycker jag känns rätt fel, i synnerhet som de oftast  lever rövarliv och beter sig illa där. Men barn är ju barn. Ja, men man kan ju också försöka visa dem hur de borde bete sig!

5 kommentarer:

 1. Ja det finns så mycket fina kläder. Jag köper nog periodvis nu mer. Och allt syns ju inte i bloggen, en del stör ju sig när man köper mer än rimligt haha.

  Vad fina isskulpturer/tavlor barnen lagat. Såna skall jag lägga på minnet att laga med Alvin.

  SvaraRadera
 2. Vet du, antar att flickan inte menade något illa som vi uppfattar med nörd, något hon bara hört att används. Men låter ju illa hur som helst.

  Fina skulpturer, men skulle vi göra sådana skulle w slå sönder dem. Som med snögubben och allt anna´t. Kul att göra men lika kul att förstöra. Suck.

  Jobbigt om man inte får säga till om sina egna barn.

  SvaraRadera
 3. Åh, det skär i mitt hjärta till och med. Barn kan nog låta så..ja..fast hon ju antagligen inte menade det så.

  Jättefina isskulpturer! Vad roligt och lätt att laga. Får gå och leta kottar nu då.

  SvaraRadera
 4. Ohh mamma hjärtan får ofta "blåmärken" ....Det är alltid lika svårt att höra negativa saker om sin barn. Ingen skillnad om det kommer från så barn som vuxna.

  Istavlorna är jättefina...

  Melli det skulle vara så roligt att träffas något tag !!!

  SvaraRadera
 5. A-M ja mig stör det då inte. Fast allt behöver man ju självklart inte visa upp. Gillar nästan mer att bara märka nåt nytt (åtminstone för mina ögon) på barnen på bilderna "sådär bara" och inte skillt uppräknat. Men den där klänningen var definitivt värd att visas upp! Synd att pjkarna inte vill gå med såna hos oss. ;)

  Veronica, ja så är det väl. Men nog blir man ju lite ledsen, att det ännu ska vara så med glasögon denna dag. Tripp fick också höra nåt om sina förra året som gjorde honom ledsen. :( Sade faktist högt (blev så till mig) VAH?! då hon uttalade sig så. Nästa gång jag hör sådant tänker jag ta till sambons förslag, att ja-a, det är endå nördarna som härskar världen. ;)

  Naadi- hoppas ni hittar kottar någonstans! Tyckte de var så jätte fina där på rad! :)

  Camilla- Precis. :(
  Ja tavlorna var verkligen fina! Fotade ju inte alla enskillt, men där var en som hade tuttar i sig också. :) Tyckte det var roligt hur barnen själv valt så olika färger och "element". Kan tänka mig att små plastdjur (dinon o så) sku kunna se häftigt ut! O träffas. Ja-a. Fast vi är väääldigt dåliga på att komma iväg längre än till kottby där skolan ligger. Funderade just här en dag på att det vore roligt att träffa Sonja också, fast i Gardenia eller nåt. :) På våren kommer ju kossorna fram igen på åkrarna här,men nu är där kanske inte så roligt att promenera med vagn..

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)